Maia Sandu: Dacă voi fi preşedinte, le voi transforma viaţa corupţilor din Moldova într-un coşmar

Moldova a fost şi este condusă de persoane corupte. Presa îi serveşte, fiind monopolizată şi influenţată de propagandă rusească. În prezent este nevoie de schimbarea clasei politice de la Chişinău urmând a face o alegere între oamenii integri şi cei corupţi.
Maia Sandu
Maia Sandu (www.actualitati.md)

Preşedinta Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), Maia Sandu susţine că locuim în cea mai săracă ţară din Europa, iar oamenii aleg să plece deoarece Moldova a fost condusă permanent de persoane care s-au gândit doar la interesele proprii. Dacă ajunge să fie preşedinte al Republicii Moldova, le va transforma viaţa într-un coşmar, politicienilor care nu vor purta grija propriilor cetăţeni.

„Dacă voi fi Preşedinte, şi voi fi Preşedinte, asta voi face, le voi transforma viaţa într-un coşmar celor care nu sunt preocupaţi de interesele cetăţenilor, dar care, prin diferite metode, încearcă să-şi promoveze propriile afaceri, continuă să fure această ţară.”

Candidatul la preşedinţia Republicii Moldova din partea Partidului Politic PAS, menţionează, într-un interviu acordat în exclusivitate corespondentului Europei Libere la Bruxelles, că “de aproape 25 de ani Moldova este la cheremul celor corupţi şi acesta este motivul de ce Moldova este cea mai săracă ţară din Europa, este o ţară bântuită de corupţie, este o ţară din care oamenii aleg să plece pentru că nu-şi văd viitorul”.

Moldova are nevoie de conducători oneşti şi integri, are nevoie de conducători care sunt buni profesionişti, care pot să mobilizeze alţi oameni integri şi oneşti ca să schimbe lucrurile. Trebuie făcută alegerea: oameni integri sau oameni corupţi. Este extrem de important să nu permitem clanurilor corupte şi mafiote să menţină puterea în continuare.

„Finanţarea ilegală netransparentă a partidelor politice aduce la putere oameni corupţi, politicieni corupţi. Aceşti politicieni corupţi odată ajunşi la putere îşi promovează propriile interese şi încearcă să facă tot mai mulţi bani sărăcind societatea. Atâta timp cât nu vom rezolva această problemă a finanţării ilicite a partidelor politice, atâta timp nu putem să contăm pe eliminarea faptului corupţiei din Guvern, Parlament şi din partidele politice în general”, a adăugat liderul PAS.

Maia Sandu atenţionează că atunci când presa este controlată de câteva persoane, cum este în Moldova, este destul de greu. „Presa este monopolizată în proporţie de 70-80%. Aceasta înseamnă foarte multă dezinformare şi manipulare”. Plus la toate se mai adaugă şi propaganda rusească.

„Propaganda rusească are deja efecte negative şi aceste lucruri se vor resimţi şi în campania electorală. Din păcate autorităţile Moldovei nu au dorit să ia atitudine şi să diminueze efectul acestei propagande ruseşti, dimpotrivă această propagandă este amplificată de manipularea care se face prin mass media controlată de oligarhii locali. Mai mult decât atât, partidul democrat care se declară ca partid pro-european este cel care transmite în mass media informaţiile venite de la Moscova. Este o ipocrizie să spui că eşti partid de orientare pro-europeană şi în acelaşi timp să permiţi mesajelor anti-europene să fie transmise prin propriile canale de televiziune.”

Alegerile prezidenţiale vor avea loc pe 30 octombrie curent. Din cursă s-a retras activistul Oleg Brega, totalul candidaţilor fiind, la momentul actual, de 23.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe