MAI avea de la SRI informaţii despre provocatorii care au spart uriaşul protest din Bucureşti

Contrar afirmaţiilor ministrului de Interne, SRI a trimis operativ Poliţiei, Jandarmeriei şi SPP date despre prezenţa galeriilor de fotbal la uriaşul protest ce a avut lor miercuri în Bucureşti.
Sigla SRI.
Sigla SRI. (Epoch Times România)

În urma protestului uriaş de ieri din Capitală - protest marcat de incidente stârnite de ultraşi - Serviciul Român de Informaţii precizează că datele obţinute exclusiv cu privire la prezenţa unor membri ai galeriilor cluburilor sportive la protestul din centrul Capitalei au fost transmise operativ instituţiilor legal abilitate, respectiv Inspectoratul General al Poliţiei Române, Jandarmeria Română, Serviciul de Pază şi Protecţie.

"Serviciul Român de Informaţii a acţionat potrivit competenţelor legale, datele şi informaţiile obţinute exclusiv cu privire la prezenţa unor membri ai galeriilor cluburilor sportive la acţiunile publice de protest din centrul Capitalei fiind transmise operativ instituţiilor legal abilitate (Inspectoratul General al Poliţiei Române, Jandarmeria Română, Serviciul de Pază şi Protecţie)", se precizează într-un comunicat de presă publicat pe site-ul instituţie.

"Pe această zonă, SRI nu a avut surprize operaţionale. SRI nu are competenţe în ceea ce priveşte manifestările grupărilor ultraş, însă, dacă se obţin date de interes pentru instituţiile cu atribuţii pe ordine publică, acestea sunt furnizate cu celeritate", mai precizează Serviciul.

Merită menţionat că miercuri seară, ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, declarase, într-o intervenţie la România TV, că nu a primit informări de la servicii că la miting vor exista provocări.

"Nu am primit o astfel de informare, dar ne-am luat toate măsurile", a declarat Carmen Dan contrazisă, iată, de SRI.

Reamintim că uriaşul protest desfăşurat miercuri seara în Capitală a fost spart de ultraşi care au aruncat cu sticle, petarde, pietre etc spre jandarmi, dându-le acestora prilejul să golească Piaţa Victoriei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne