Hellvig: SRI nu are şi nu va avea acoperiţi în politică şi în Justiţie

Directorul SRI a negat existenţa unor acoperiţi în politică şi justiţie şi a susţinut că există interesul de a destabiliza Serviciul.
Eduard Hellvig
Eduard Hellvig (Mihuţ Savu / Epoch Times)

Audiat preţ de ore în şir de comisia parlamentară pentru controlul SRI, Eduard Hellvig a declarat, la finele discuţiilor, că Serviciul nu are ofiţeri sub acoperire în politică şi în justiţie, relatează News.ro.

"SRI nu are şi nu va avea acoperiţi în politică şi în justiţie", a declarat Hellvig, adăugând că Serviciul Român de Informaţii nu se va ocupa de jocuri politice şi nu va organiza proteste, aşa cum s-a afirmat în anumite locuri.

Hellvig a mai precizat că există interesul de a destabiliza SRI şi a ţinut să sublinieze că Serviciul dispune de instrumentele necesare pentru a se apăra pe sine, cât şi pe cetăţenii României.

”Suntem martori la o divizare în societatea românească, la atacuri fără precedent la adresa Serviciului. Am preluat mesajele venite din partea persoanelor de bună credinţă. Le vom trata cu toată seriozitatea adecvată situaţiei, suntem conştienţi de lucrurile vehiculate în spaţiul public şi le voi trata cu toată responsabilitatea. Există interesul de a destabiliza o instituţie puternică şi serioasă a statului român. SRI are instrumente să se apere atât pe el, dar mai ales pe cetăţenii României”, a mai spus Hellvig.

De asemenea, directorul SRI a mai precizat că îşi doreşte o colaborare transparentă cu toate instituţiile statului.

Reamintim că, luni, liderul PSD, Liviu Dragnea a susţinut că prin audierile din comisia parlamentară de control a activităţii SRI este nevoie de o clarificare în privinţa existenţei "acoperiţilor" din instituţii publice şi din mass-media şi că se impune modificarea legislaţiei în materia siguranţei naţionale.

"Nu cumva s-au dus, sau ne-am dus, sau sistemul ăsta, statul, a intrat prea mult, e prea mare reţeaua asta de acoperiţi, că nu mai ştii care e acoperit şi care nu e acoperit şi care e descoperit? Cred că ar trebui să se explice oportunitatea. De ce e nevoie de atât de mult, de ce în fiecare instituţie? Dacă informaţia e reală, poate nu e reală şi poate nu e niciun acoperit şi îşi iau informaţii doar din surse deschise", a declarat Dragnea.