Sebastian Ghiţă, persoana cu "informaţii de interes" pentru securitatea naţională

Fondator al unei reţele de firme abonate la contracte cu statul pe partea de IT, deputat, prieten cu Victor Ponta, membru în comisia de control SRI, Ghiţă ar fi fost, în perioada 2010 - 2012, o persoană cu "informaţii de interes" pentru securitatea naţională.
Sebastian Ghiţă
Sebastian Ghiţă (Eugen Horoiu/Epoch Times România)

Dispărut fără urmă în timp ce se întorcea de la un eveniment SRI, fostul deputat Sebastian Ghiţă ar fi fost un personaj importat pentru Serviciu. Întrebat miercuri de presă, după şedinţa din comisia SRI la care a fost audiat Eduard Hellvig, în ce calitate a participat Ghiţă la întâlnirile SRI, şeful comisiei, Adrian Ţuţuianu a răspuns că, în ultimii patru ani, acesta a participat la evenimente ca membru al acestei comisii, iar în perioada 2010-2012 a fost considerat de SRI o persoană cu "informaţii de interes" pentru securitatea naţională.
Desigur, Ţuţuianu a ţinut să adauge că Ghiţă nu a fost ofiţer acoperit.

"Pentru perioada 2012 - 2016 răspunsul este simplu: a fost membru al comisiei parlamentare de control al SRI şi a participat şi la activităţi publice şi la activităţi care au fost mai puţin publice, activităţi care privesc calitatea sa de membru (al Comisiei SRI - n.r.) (...). Răspunsul este următorul: nu a fost ofiţer acoperit şi un argument adus de comisia internă a SRI este legat şi de jurământul pe care l-a depus în 2012", a spus Ţuţuianu, citat de Hotnews.
Referitor la perioada 2010-2012, respectiv de la primele întâlniri la momentul la care a devenit deputat, membru al Comisiei, potrivit unui răspuns oficial al SRI citit de Ţuţuianu, "Ghiţă (n.r) fost prezent în calitate de persoană care avea informaţii de interes pentru securitatea naţională."

Reamintim că miercuri, comisia parlamentară pentru controlul SRI l-a audiat pe directorul Serviciului, Eduard Hellvig. Audierile au vizat în principal cazul Coldea, fostul prim-adjunct al lui Hellvig, tras pe linie moartă după ce Sebastian Ghiţă - dispărut de sub nasul poliţiei în timp ce se întorcea de la un eveniment SRI - a susţinut că a petrecut mai multe vacanţe cu acesta, vacanţe pe care le-ar fi plătit el.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne