Iohannis cere Poliţiei să-l găsească pe Ghiţă: "Dacă nici asta nu pot să facă, atunci cu ce se mai ocupă?"

Şeful statului aşteaptă de la Poliţia română explicaţii în legătură cu dispariţia lui Ghiţă şi cu faptul că acesta nu a fost găsit. Nu în ultimul rând, Iohannis ar vrea ca Poliţia să-l recupereze pe fugar.
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Eugen Horoiu / Epoch Times România)

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi, în drum spre Strasbourg, că aşteaptă de la Poliţie să explice "de ce l-a pierdut şi de ce nu-l găseşte" pe Sebastian Ghiţă - ex-deputatul dispărut fără urmă de sub nasul oamenilor legii care îl filau, relatează Hotnews.

De asemenea, şeful statului a precizat că nu trebuie disipate responsabilităţile cu SRI şi SIE şi că de găsirea lui Ghiţă trebuie să se ocupe cei din Poliţie.

"Dacă îl aduc bravo lor, dacă nici asta nu pot să facă, atunci cu ce se mai ocupă?", a declarat preşedintele.

În ceea ce-l priveşte pe fostul deputat, ale cărui aşa-zise dezvăluiri difuzate de România TV au dus la căderea generalului SRI Florian Coldea, şeful statului l-a numit "infractor fugar" şi "logoreic".

Reamintim că fostul deputat Sebastian Ghiţă - membru al comisiei parlamentare pentru controlul SRI în legislatura precedentă - a dispărut pur şi simplu de sub nasul poliţiştilor care-l filau, cu câteva zile înainte de Crăciun, în timp ce se întorcea - culmea - de la un eveniment organizat de SRI. Agenţii care-l urmăreau au raportat că nu mai stiu nimic de el abia 16 ore mai târziu.

Potrivit şefei DNA, acest eveniment este o premieră, fiind pentru prima dată de când se află la conducerea DNA, când un inculpat aflat sub filaj, în cazul de faţă Sebastian Ghiţă, dispare.

La momentul dispariţiei, Ghiţă era trimis în judecată pentru două infracţiuni de dare de mită, cumpărare de influenţă, spălare de bani, şantaj, două infracţiuni de folosire de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii şi conducerea unei maşini fără permis şi era aşteptat pentru audieri în dosarul Ponta - Tony Blair.