Macovei: Toni Greblă şi ceilalţi judecători CCR nu fac decât să le dea palme românilor

Monica Luiza Macovei
Monica Luiza Macovei (Epoch Times România)

Faptul că judecătorul Curţii Constituţionale Toni Greblă, acuzat de fapte corupţie, şi-a luat subit concediu în loc să îşi dea demisia, iar colegii lui nu au avut nimic de obiectat, reprezintă un afront adus românilor, încrederea în instituţie fiind puternic afectată, a opinat luni seară, la postul B1 TV, fostul ministru al Justiţiei Monica Macovei.

"Cât timp eşti în concediu nu poţi fi dat afară, nu ţi se poate desface contractul de muncă. Incompatibilitatea e un motiv pentru care poate să înceteze mandatul unui judecător al CCR. Această situaţie se referă la stricarea imaginii publice a CCR. Asta a făcut Toni Greblă", a precizat Monica Macovei.

"Nu mai există credibilitatea în CCR datorită faptului că rămâne acolo. Nu i se cere să plece. Este foarte greu să mai crezi într-o asemenea instituţie: e acuzat de fapte grave, îşi ia concediu şi colegii îl lasă să plece. Îmi pare rău de Curte", a adăugat europarlamentarul.

Monica Macovei i-a sugerat lui Toni Greblă, care are în lucru 20 de dosare, să nu mai judece nimic şi să îşi dea demisia pentru că este "o ruşine".

"Ce face Greblă şi ce fac şi ceilalţi judecători nu fac decât să le dea palme românilor. Demisionează pentru că nu e firesc ca un om anchetat penal să rămână într-o asemenea funcţie importantă. Din ce spune el înseamnă că nu va demisiona până la condamnarea definitivă şi va judeca între timp procese", a declarat revoltată Monica Macovei.

Preşedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, a anunţat luni seară că judecătorul Toni Greblă nu îşi va da demisia, ci va intra în concediu de odihnă, începând de marţi.

Toni Greblă este urmărit penal pentru trafic de influenţă, constituirea unui grup infracţional organizat pentru a exporta ilegal alimente în Federaţia Rusă şi de efectuarea de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia, în scopul obţinerii de bani sau bunuri necuvenite.

Dacă v-a plăcut acest articol, va invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne