UPDATE: Toni Greblă nu îşi dă demisia. Judecătorul CCR intră în concediu

Preşedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean.
Preşedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean. (Epoch Times România)

UPDATE: Preşedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, a declarat luni seară că judecătorul Toni Greblă nu îşi va da demisia, ci va intra în concediu de odihnă, începând de marţi, relatează B1 TV.

Zegrean a mai explicat că Greblă a făcut o declaraţie în care susţine că nu a avut niciun fel de activităţi care să îl facă incompatibil cu postul de judecător CCR şi, începând de marţi, va fi în concediu de odihnă "pentru a-şi rezolva problemele".

”Nu putem să îi cerem demisia. Noi suntem judecători. Nu există noţiunea de a-i cere demisia. El are dreptul la un concediu de 35 de zile lucrătoare şi va intra în concediu începând de mâine dimineaţă. Nu va mai participa la activitatea de judecată pe perioada aceasta”, a mai precizat Zegrean.
* * *

Plenul Curţii Constituţionale va lua luni o decizie în ceea ce-l priveşte pe judecătorul Toni Greblă, a anunţat preşedintele CCR, Augustin Zegrean.

Potrivit Mediafax, Zegrean a precizat luni că va verifica declaraţia pe care Toni Greblă, o va face în privinţa situaţiei sale, iar apoi plenul Curţii va lua o decizie.

"Evident că o să verific declaraţia (lui Toni Greblă n.r.). Asta voi face. Nu ştiu dacă domnul Greblă a venit să aducă declaraţia, o să vedem ce scrie în ea, procedural, dacă declară că a fost într-o situaţie care îl face incompatibil va trebui să plece, dacă nu este într-o astfel de situaţie nu avem nimic ce să facem. Plenul Curţii va hotărî în funcţie de declaraţia pe care o dă", a precizat Zegrean, întrebat în legătură cu situaţia lui Toni Greblă.

Preşedintele CCR a precizat că Toni Greblă are în lucru 20 de dosare, la fel ca şi ceilalţi judecători ai Curţii, numărul de dosare fiind egal repartizate.

Reamintim că Toni Greblă este urmărit penal pentru trafic de influenţă, constituirea unui grup infracţional organizat pentru a exporta ilegal alimente în Federaţia Rusă şi de efectuarea de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia, în scopul obţinerii de bani sau bunuri necuvenite.

În declaraţiile susţinute la varii posturi TV, Toni Greblă a negat acuzaţiile ce i se aduc, s-a arătat rezervat în privinţa unei demisii, afirmând că "decizia nu este deloc simplă."

"Decizia nu e deloc simplă, dacă demisionez înseamnă că mi-aş recunoaşte vina, iar mie nu mi-au fost aduse la cunoştinţă acuzaţiile, iar dacă nu demisionez, înseamnă că ţin foarte mult la acest scaun. În următoarele zile voi lua o decizie, una înţeleasă, sper", declara duminică Greblă, la CCR.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.