Macovei îşi face partid. "Mesajul nostru trebuie dus mai departe în fiecare judeţ, oraş, comună, sau sat"

Europarlamentarul Monica Macovei
Europarlamentarul Monica Macovei (DIETER NAGL / AFP / Getty Images)

După ce a obţinut 4,44% din voturile românilor în primul tur al prezidenţialelor, fostul ministru al Justiţiei, Monica Macovei, a anunţat, în cadrul unui comunicat de presă remis marţi, că va începe o nouă construcţie politică ce va avea în centrul său oamenii, care vor putea participa în mod real la decizii.

"În Bucureşti am reuşit împreună un scor de 12%. În Cluj Napoca avem 11,87%, iar în judeţ (Cluj n.r.) 7,74%. În Timişoara aţi votat pentru proiectul nostru 9,23%, iar în judeţul Timiş – 6,19%. În municipiul Iaşi am trecut de 10%, iar în Constanţa am avut 8,84%. În diaspora avem 15,1%. Statisticile arată că cei care m-au votat în mod covârşitor sunt tinerii între 18 şi 35 de ani şi oamenii cu studii superioare", a evidenţiat candidatul independent la prezidenţiale.

În viziunea Monicai Macovei, rezultatele alegerilor arată că se poate face performanţă şi fără structuri, bani, sau baroni locali, ceea ce a motivat-o să meargă mai departe şi să fondeze "un partid nou, curat, în care oamenii să fie cu adevărat în centru".

"De aici vom începe noua construcţie, acestea sunt bazele unei construcţii funcţionale, curate, în care oamenii sunt în centru şi participă în mod real la decizie. Dacă fără structuri, fără bani, fără baroni am reuşit să obţinem aceste rezultate în oraşe mari, controlate de politicieni cu ştate vechi, este dovada clară că se poate. Vom începe o nouă construcţie politică în jurul principiilor şi valorilor pe care le-am afirmat împreună în această campanie: dreptate, libertate, capitalism, antreprenoriat şi lege egală pentru toţi", a precizat Monica Macovei.

"Mesajul nostru trebuie dus mai departe în fiecare judeţ, în fiecare oraş, în fiecare comună, în fiecare sat. Vom anunţa deciziile privind denumirea noii construcţii în următoarele zile", a mai adăugat aceasta.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne