Macovei intră în cursa pentru Cotroceni. „Este o provocare pe care mi-o asum, cu hotărâre şi credinţă”

Europarlamentarul Monica Macovei
Europarlamentarul Monica Macovei (DIETER NAGL / AFP / Getty Images)

Europarlamentarul PDL Monica Macovei a intrat oficial în cursa pentru scaunul de la Cotroceni. Deşi s-a lovit de refuzul ferm al conducerii partidului de a fi inclusă în procesul de selecţie a candidaţilor pentru prezidenţiale, Macovei nu a putut fi oprită. Marţi seară, într-un mesaj adresat naţiunii, fostul ministru al Justiţiei anunţă că este determinată să lupte pentru România, care se află acum la răscruce şi riscă să se întoarcă cu 10 sau 20 de ani în urmă.

„În urmă cu două luni nu mi-aş fi imaginat că voi veni în faţa voastră cu acest anunţ. Abia am terminat o campanie pentru a fi realeasă în Parlamentul European. Doream să continui de la Bruxelles şi în acest nou mandat lupta împotriva corupţiei şi fraudei pentru competiţie corectă în economie, care să aducă românilor investiţii şi locuri de muncă. Între timp, ceva s-a schimbat însă în România. Şi eu, ca şi voi, sunt nemulţumită de opţiunile de vot care ni s-au oferit, opţiunile de vot care ne sunt impuse de partide nu au fost testate în nicio bătălie electorală naţională”, şi-a început Macovei mesajul către naţiune.

Ca urmare a apelului făcut de oameni, fostul ministru al Justiţiei a decis să îşi ia responsabilitatea şi să intre în cursa electorală. „De curând mii şi mii dintre voi m-aţi chemat să intru în cursa pentru Cotroceni. Răspund acum şi candidez. Nu a fost o decizie uşoară. Dar este o provocare pe care mi-o asum, cu hotărâre şi credinţă”, a precizat aceasta.

Macovei povesteşte ca şi-a început cariera ca tânăr procuror, după care a devenit avocat pentru drepturile omului şi a lucrat pentru a aduce pacea şi democraţia în ţări care trecuseră prin războaie. La sfârşitul lui 2004, a fost numită ministru al Justiţiei, într-un moment în care de reforma justiţiei depindea intrarea ţării în Uniunea Europeană.

„Am pus bazele independenţei justiţiei şi am construit DNA. Acum, nu ca până în 2004, corupţii plătesc pentru faptele lor. Acum 5 ani am mers la Bruxelles. Am vrut să-mi servesc ţara în continuare şi să contribui ca România să fie un stat modern şi prosper în Europa. Prin eforturile mele, în curând, infractorii din toată Europa îşi vor pierde şi averile nejustificate”, a continuat aceasta.

Celor care se întreabă de ce a decis să candideze tocmai acum, Monica Macovei spune că a luat această decizie pentru că ştie că putem mai mult ca ţară şi este nevoie să mergem înainte, nu să ne întoarcem în timp.

„Candidez pentru că ştiu că putem mai mult. Trebuie să dorim mai mult şi să ştim că putem mai mult ca ţară. Nu avem altă şansă decât să cerem mai mult în aceste alegeri. În acest an România este la răscruce. Putem merge înainte, sau putem să ne întoarcem cu 10 sau 20 de ani în urmă. Alegerea este a noastră. Aşa cum eu am decis să candidez şi voi trebuie să decideţi să vă implicaţi. Aceasta este România voastră. Acesta este viitorul vostru. Cei care vi-l fură, vă fură mai mult decât bani din buzunar. Vă lipsesc de investiţiile care fac economia mai bună, pun pe fugă afacerile care creează locuri de muncă, fură din bani de sănătate, din educaţia copiilor voştri, fură din viitorul vostru, şi din viitorul copiilor voştri. România are un potenţial uriaş.”, a subliniat Macovei.

Fostul ministru s-a angajat să asigure pentru România o economie liberă şi sănătoasă, care să creeze locuri de muncă şi oportunităţi pentru tineri şi o viaţă decentă pentru pensionari. Totodată, Macovei vrea o Românie în care educaţia şi sănătatea să fie priorităţi şi care să fie respectată de partenerii din Europa şi de peste Atlantic.

„Dar nu pot făcea asta singură, am nevoie de ajutorul vostru, am nevoie ca şi voi să credeţi ca şi voi puteţi face schimbarea în bine. Veniţi astăzi lângă mine, implicaţi-vă în campania mea. Aveţi de ales, îi lăsaţi să vă distrugă viitorul sau veniţi acum lângă mine să ne câştigăm împreună viitorul”, a precizat în final Monica Macovei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne