Băsescu: „Tata socru” are o influenţă formidabilă. Va fi propagandist în favoarea lui Ponta în interiorul BOR

Traian Băsescu
Traian Băsescu (LIONEL BONAVENTURE / AFP / Getty Images)

Preşedintele Traian Băsescu a afirmat marţi, la postul B1 Tv, că Biserica Ortodoxă s-ar putea implica indirect în campania prezidenţială ca urmare a faptului că liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, socrul premierului Victor Ponta, are o influenţă "formidabilă" în rândul clerului şi nu are "decenţa să nu se bage".

Întrebat dacă Biserica Ortodoxă Română s-ar putea implica indirect în campania electorală, Băsescu a replicat: "Nu putem să nu luăm de bune comunicatele oficiale ale BOR, care spune că va fi neutră. Dar ţineţi cont că tata socru are o influenţă formidabilă în rândul clerului - a fost şef de seminar, ce Dumnezeu a fost - şi nu are nici decenţa să nu se bage. Deci tata socru va fi un propagandist în favoarea lui Victor Ponta în interiorul BOR".

Şeful statului a precizat că, deşi premierul Ponta a lansat tema naţionalităţii şi religiei în campania electorală, iar posibilul său contracandidat principal, Klaus Iohannis este sas şi protestant, acesta din urmă tot are şanse să îl bată pe liderul PSD în turul doi.

„A lansat-o Ponta, dar la populaţia educată nu va conta. La populaţia care merge duminică de duminică la biserică şi care în loc să dea 10 lei la doctor, dă 100 de lei la biserică, vă asigur că va conta, chiar dacă eu şi în aceste condiţii îl cotez pe Iohannis cu şansa de a-l bate pe Ponta, dacă intră în turul doi”, a menţionat preşedintele.