Macovei, episod inedit cu Tăriceanu. Fostul premier ar fi vrut să ştie dinainte pe cine cercetează procurorii
alte articole
Fostul ministru al Justiţiei, Monica Macovei, a povestit un incident inedit care ar fi avut loc, într-o şedinţă de Guvern, pe vremea când Călin Popescu Tăriceanu era premier şi tocmai se aflase în presă că vicepremierul George Copos a intrat în "atenţia" DNA pentru evaziune fiscală.
„Primul caz cercetat de DNA a fost al vicepremierului Guvernului în care eram — Copos. După ce a apărut în presă ştirea că este anchetat Copos pentru evaziune fiscală, la următoarea şedinţă de Guvern, tot Guvernul se uita la mine urât şi spuneau 'avem ministru de Justiţie în Guvern şi suntem anchetaţi?'. 'Da!'. În mine creştea un râs, adică oamenii ăştia nu înţeleg că lumea s-a schimbat! Da, sunteţi anchetaţi dacă comiteţi infracţiuni şi încălcaţi legea.
Începe şedinţa de Guvern şi Tăriceanu zice: 'Monica, am crezut că ne ducem după Opoziţie'. Zic: 'Nu ne ducem după nimeni, e pe bază de probe şi procurorii nu fac dosare de la Opoziţie, fac de peste tot şi nu iau azi pe unu de la un partid şi mâine iau unu de la alt partid. S-ar putea să fie trei de la Putere, o dată, sau zece de la Opoziţie'.
Tăriceanu nu se lasă şi zice: 'Vreau să-mi stabileşti un canal de comunicare direct cu procurorii ca eu să ştiu dinainte pe cine cercetează ei'. Ştiţi că oamenii mai sunt interceptaţi, cum să-i spui dinainte premierului? Şi am spus: 'Nu, nu o să ştiţi. Nici eu nu ştiu şi nici dumneavoastră'. Şi am spus 'nu' de câteva ori în acea şedinţă şi am realizat că e foarte funny, te simţi bine când spui nu şefului tău””, a povestit Monica Macovei, citată de Agerpres.
Şefa M10 susţine că a constatat că nimeni nu îi spunea "nu" unui prim-ministru. „Iar când îi spui 'nu', el nu se aşteaptă şi atunci se blochează şi te uiţi pe faţa lui că e înmărmurit şi nici nu are replică. Deci dragii mei, se poate să spunem 'nu'. Ce avem de pierdut? Nimic. Ce riscam? Să mă dea afară. După integrare, m-au dat afară, dar ce am vrut să fac, am făcut: şi DNA, şi conflict de interese, şi ANI, şi altele”.