Călin Popescu Tăriceanu nu exclude o alianţă cu PSD

Călin Popescu Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu (Epoch Times România)

Copreşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat vineri, la Iaşi, că nu exclude o alianţă, după alegerile din iunie, cu PSD-ul, partid cu care a avut o foarte bună colaborare în timp ce acesta s-a aflat la guvernare, relatează Agerpres.

"E interzis? Le-a dat cineva o interdicţie? Nu exclud nimic. Putem să discutăm. Cred că este firesc să discutăm după alegeri şi cu PSD, şi cu celelalte partide. În final, o administraţie trebuie condusă. Ca să fie condusă, trebuie să existe o majoritate. (...) Noi nu putem să sfidăm cetăţenii şi să spunem că sunt anumite partide care sunt repudiate de către noi. Nu avem cum. Trebuie să respectăm într-un final care este opţiunea fundamentală a cetăţenilor. De aceea sunt alegeri democrate şi libere", a declarat copreşedintele ALDE, răspunzând unei întrebări din partea presei.

Călin Popescu Tăriceanu a participat vineri, la Iaşi, la lansarea candidaţilor ieşeni ai ALDE, alături de copreşedintele ALDE Daniel Constantin, Daniel Chiţoiu şi Varujan Vosganian.

Reamintim că Tăriceanu, actualmente lider ALDE, s-a despărţit de PNL după ce liberalii au decis să iasă de la guvernare şi din USL. Ajutat apoi de Victor Ponta să ajungă şef al Senatului, fostul liberal nu a făcut niciun secret din apropierea sa de PSD.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne