Lukoil "varsă" un milion de dolari în contul unei firme controlate de Ghiţă - RISE Project

Sebastian Ghiţă
Sebastian Ghiţă (foto:reporter virtual)

O firmă de ecologizare, controlată de gruparea deputatului PSD, Sebastian Ghiţă, apropiat al premierului Victor Ponta, a încasat un milion de dolari în 2013 de la Lukoil, potrivit unei investigaţii publicate sâmbătă de RISE Project.

În opinia jurnaliştilor, compania Vitalia Servicii pentru Mediu, înregistrată la Bucureşti, prestează servicii în Prahova pentru rafinăria Petrotel, aflată în portofoliul Lukoil România, "dirijată din Moscova şi anchetată la noi într-un mega-dosar de evaziune fiscală care s-a lăsat cu percheziţii, mascaţi, sechestru şi scandal tv între preşedintele şi premierul ţării".

Din contractul de prestări servicii încheiat cu Lukoil, firma Vitalia a obţinut venitul său principal pe 2013, respectiv 3.458.621 RON (aproximativ un milion de dolari). Celelalte tranzacţii ale companiei sunt semnificativ mai mici, multe dintre ele derulându-se cu alte firme ale grupării Ghiţă.

Din informaţiile depuse de Vitalia la Fisc reiese că au fost făcute plăţi lunare, dispuse de Lukoil, în sume aproximativ egale, care adunate ating suma menţionată mai sus.

"Banii ruşilor de la Lukoil, pompaţi în firma de ecologizare Vitalia, ajung, concret, la o companie IT fondată de Ghiţă, dar şi la unul dintre clienţii societăţii de contabilitate fondată de mama premierului Victor Ponta", mai arată jurnaliştii de la RISE Project.

RISE Project a susţinut în primăvara acestui an că Vitalia Servicii pentru Mediu SA gestionează şi sistemul integrat de management al deşeurilor din Prahova, cel mai industrializat judeţ al ţării, în urma unei decizii controversate a baronului PSD, Mircea Cosma, judecat pentru corupţie împreună cu fiul său, Vlad Cosma, deputat PSD.

Pentru a citi întreaga investigaţie intraţi pe riseproject.ro aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne