Ludovic Orban anunţă: Carantină obligatorie de 14 zile pentru cei care vin din zona de focar de infecţie cu coronavirus

Ludovic Orban
Ludovic Orban (Epoch Times România)

Prim-ministrul desemnat Ludovic Orban a declarat, duminică, într-o intervenţie telefonică la Digi24, că toate persoanele care sosesc în România dintr-o zonă în care există focar de infecţie cu coronavirus vor fi puse în carantină timp de 14 zile. Totodată, Ludovic Orban a anunţat că „sunt în derulare procedurile de achiziţie [...] de materiale, echipamente, substanţe, medicamente necesare pentru astfel de situaţii”.

Premierul interimar a adăugat că este într-o comunicare permanentă atât cu Ambasada României din Italia, cât şi cu responsabilii de la Ministerul Sănătăţii, MAI, MAE şi a recomandat evitarea deplasărilor în zonele de focar.

„Nu numai cu ambasada României din Italia, toţi responsabilii de la Ministerul Sănătăţii, MAI, MAE, suntem într-o comunicare permanentă, ne consultăm privitor la diferitele măsuri care trebuie luate, în special măsuri de prevenţie şi, de asemenea, am sfătuit autorităţile române, chiar şi cu domnul ambasador am avut o discuţie personală, ce să comunice oamenilor şi ce se comunică în astfel de situaţii.

Autorităţile italiene au luat o serie de măsuri, trebuie respectate toate măsurile care au fost decise de către autorităţile italiene. Trebuie evitată pe cât este posibil orice fel de deplasare, de prezenţă în zone unde există risc de îmbolnăvire. De asemenea, trebuie evitate deplasări. Trebuie făcut exact ceea ce este recomandat de autorităţile italiene.

Orice persoană care vine dintr-o zonă unde există un focar depistat noi am instituit condiţii de carantină. Nu numai în Bucureşti, ci şi în mai multe centre. Nu vom ezita să luăm această măsură de a ţine în carantină 14 zile persoanele care vin din focare. Trebuie evitat pe cât este posibil o deplasare dintr-o astfel de zonă în ţară, decât dacă sunt într-adevăr situaţii care reclamă deplasarea. Adică în situaţii cu totul şi cu totul speciale.

În rest, suntem cu procedurile de achiziţie în derulare, astfel încât să achiziţionăm cât mai rapid, la începutul săptămânii viitoare, materiale, echipamente, substanţe, medicamente necesare pentru astfel de situaţii.

Toate tipurile de materiale care sunt necesare în astfel de situaţii de la măşti, tipurile acelea de măşti pe ochi, mănuşi, în fine, până la termoscanere. Tot ceea ce este necesar în astfel de situaţii.

Sunt mai multe locaţii stabilite pentru carantină şi în Bucureşti şi în afara Bucureştiului am gândit locaţii pentru carantină”, a anunţat Ludovic Orban în intervenţia telefonică de la Digi24.

Este important de reţinut însă, că informaţii sosite recent din China pun sub semnul întrebării eficienţa unei perioade de carantină de doar 2 săptămâni, în contextul în care s-a descoperit că perioada de incubaţie a virusului, în timpul căruia pacientul poate fi asimptomatic, poate fi de 27 de zile.

Astfel, un bărbat în vârstă de 70 de ani din provincia Hubei din China a fost infectat cu coronavirus Wuhan, dar nu a prezentat simptome decât după 27 de zile, a declarat sâmbătă guvernul local al provinciei Hubei, ceea ce înseamnă că perioada de incubaţie a virusului ar putea fi mult mai lungă decât cele 14 zile prevăzute iniţial.

O perioadă mai lungă de incubaţie ar putea complica exponenţial eforturile pentru a stăvili răspândirea epidemiei care face ravagii în afara Chinei. Pe teritoriul ei, regimul comunist chinez a modificat procedura de calculare a statisticilor oficiale, astfel încât acestea cu greu mai pot fi considerate credibile.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne