Raluca Turcan: Vom pleda pentru invalidarea mandatului de deputat al preşedintelui PSD

Liberalii nu pot ceda în faţa acestui obicei al PSD de a considera că legile aflate în vigoare sunt, pentru liderii acestui partid, facultative, a atras atenţia şefa PNL Raluca Turcan.
Raluca Turcan(Presedinte PNL),
Raluca Turcan(Presedinte PNL), (Florin Chirila/Epoch Times)

Liberalii vor vota pentru invalidarea mandatului de deputat al preşedintelui PSD Liviu Dragnea, în contextul în care un articol din Regulamentul Camerei îi sancţionează pe cei condamnaţi definitiv pentru infracţiuni legate de derularea procesului electoral, iar dacă va fi necesar vor sesiza Curtea Constituţională, a anunţat duminică, pe contul său de Facebook, noua şefă a PNL Raluca Turcan.

"Vom pleda pentru invalidarea mandatului de deputat al preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, şi vom vota în consecinţă. Regulamentul Camerei Deputaţilor este clar şi limpede: mandatele persoanelor condamnate definitiv pentru fraude electorale nu pot fi validate. Sper ca toate celelalte partide să se ralieze acestei poziţii de bun simţ şi să voteze împotrivă. În cazul în care PSD va avea câştig de cauză la vot, luăm în calcul sesizarea Curţii Constituţionale", a precizat Raluca Turcan.

Noul preşedinte al PNL a subliniat că liberalii nu pot ceda în faţa acestui obicei al PSD de a considera că legile aflate în vigoare sunt facultative pentru liderii acestui partid.

"De altfel, avem un precedent în 2004, când pentru fapte similare pentru care nu fusese emisă o sentinţă judecătorească la acel moment, toate partidele au acceptat invalidarea mandatului de senator al persoanei în cauză", a subliniat Raluca Turcan.

Pentru mai multe detalii pe acest subiect intraţi aici.