Liviu Dragnea: "Îmi doresc ca Victor Ponta să fie preşedintele României"

Victor Ponta şi Liviu Dragnea, PSD
Victor Ponta şi Liviu Dragnea, PSD (Epoch Times România)
Ana Petrescu
05.02.2013

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, luni seară, într-un interviu acordat postului Realitatea TV, că doreşte ca primul ministru Victor Ponta "să fie preşedintele României", cu toate că nu ştie când se va întâmpla acest lucru. Dragnea a lăudat felul în care premierul a condus şi organizat PSD, precizând că acesta are capacitate de a calma spiritele în interiorul partidului.

Secretarul general al PSD a adăugat că aceste capacităţile ale lui liderul social-democrat pot fi extinse şi la nivelul României şi că, pe viitor Ponta ar putea deveni şeful statului.

"Îl văd pe Ponta la Cotroceni. E construit pentru aşa ceva, dar nu ştiu când. Îl văd şi pe Antonescu anul viitor la Cotroceni. USL s-a construit pe încredere şi a rezistat pentru ca între lideri este o relaţie de prietenie. Îmi doresc ca Ponta să fie preşedintele României, la un moment dat. Când va dori el", a afirmat Liviu Dragnea, într-un interviu la Realitatea TV.

Vicepremierul a completat că în interiorul Uniunii Social Liberale nu sunt tensiuni latente şi că USL va urma întocmai planul stabilit împreună de cei doi lideri acum doi ani, când a fost înfiinţată alianţa, respectiv Victor Ponta şi liderul PNL, Crin Antonescu în urmă cu doi ani, la înfiinţare.

"Multora li se spunea atunci <<Încercaţi să luaţi voi preşedinţia partidului>. Am avut o discuţie cu Ponta. Am simţit nevoia că PSD trebuie să facă un salt peste o generaţie, după ce a trecut prin această pierdere. Avea nevoie de un tânăr care era foarte iubit de presă, pe care-l cunosc de foarte mult timp. Am zis că Ponta e cea mai bună variantă. Acel salt s-a văzut imediat după Congres. PSD a crescut foarte mult în sondaje atunci. Nu am făcut jocuri. Am o altă calitate. Simt cel mai bine ce-şi doreşte fiecare organizaţie judeţeană. Nu regret, sunt mulţumit că relaţia mea cu Ponta s-a păstrat peste ani. Ne-au trecut multe gloanţe pe la urechi. Am ţinut partidul şi l-am dus la putere", a conchis Dragnea.

În raportul MCV, dat publicităţii săptămâna trecută, Comisia Europeană (CE) a semnalat cazurile a trei miniştri din Guvernul Ponta cercetaţi penal pentru acte de corupţie.

"Noul guvern şi-a reiterat obiectivul de a lupta împotriva corupţiei, dar, dintre persoanele nou-numite în funcţia de ministru, trei erau cercetate penal pentru fapte de corupţie", se menţiona în raportul MCV în versiunea publicată iniţial.

În raportul MCV ar fi fost vizaţi ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, ministrul Economiei Varujan Vosganian şi ministrul Dezvoltării Regionale Liviu Dragnea, conform unor surse citate de France Presse.

Pe pagina sa de internet, Comisia Europeană (CE) a modificat ulterior - fără a face public acest lucru - raportul privind progresele înregistrate de România în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV), înlocuind formula "trei miniştri cercetaţi penal" cu "două cazuri confirmate" de miniştri cercetaţi penal.

Vicepremierul Liviu Dragnea este cercetat de autorităţi pentru implicarea în fraudele din referendumul de demitere a preşedintelui Traian Băsescu din iulie 2012.

Liviu Dragnea: "Îmi este foarte dor de Adrian Năstase. Ne-a lipsit în partid"

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a afirmat, luni seară, într-un interviu acordat postului Realitatea TV, că îi "este foarte dor de Adrian Năstase" şi că foarte mulţi politicieni social-democraţi "au avut de învăţat" multe lucruri de la fostul premier.

"Îmi este foarte dor de Adrian Năstase, îi simt lipsa, este un om de la care foarte mulţi au avut de învăţat, ne-a lipsit în partid", a declarat Liviu Dragnea, la Realitatea TV.

Întrebat un jurnalist care va fi rolul lui Adrian Năstase în partid, după va ieşi din închisiarea, vicepremierul Liviu Dragnea a precizat că nu s-a discutat în interiorul PSD despre acest aspect.

"Cred că atunci când se va întoarce, este normal să aibă o discuţie cu Victor Ponta", a adăugat Dragnea.

Adrian Năstase se va prezenta în luna februarie în faţa judecătorilor, pentru a cere eliberarea condiţionată din închisoare, însă urmează judecata în alt dosar şi o posibilă nouă condamnare cu executare. După ce şi-a petrecut ultimele şapte luni la închisoare, Adrian Năstase fost executat silit, în urma condamnării primite în dosarul "Trofeul Calităţii".

La data de 12 februarie judecătorii vor analiza cerere de eliberare condiţionată a lui Adrian Năstase.

Chiar dacă se va decide eliberarea lui din închisoare, pe fostul premier îl aşteaptă anul acesta un alt proces, respectiv judecarea recursului în dosarul Zambaccian, în care a fost condamnat la închisoare cu suspendare.

Această condamnare nu mai poate fi menţinută, deoarece Năstase a primit deja o pedeapsă cu închisoare cu executare. Potrivit legii, după prima condamnare cu executare, un cetăţean român nu mai poate primi o pedeapsă la închisoare cu suspendare.

De aceea, pe viitor, Adrian Năstase mai poate primi fie o decizie de achitare, fie o altă condamnare cu executare.

Adrian Năstase va fi executat silit pentru prejudiciul adus în dosarul "Trofeul Calităţii", după ce Judecătoria Sectorului 1 a admis vineri cererea făcută de Inspectoratul de Stat în Construcţii. Fostul premier riscă astfel să rămână fără proprietăţi şi fără mai multe bunuri de valoare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor