Liviu Dragnea: Nu îmi doresc să mai ajungem la o suspendare a preşedintelui Traian Băsescu

Liviu Dragnea, PSD
Liviu Dragnea, PSD (Epoch Times România)

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, la postul România TV, că nu-şi doreşte o nouă suspendare a preşedintelui Traian Băsescu, USL neavând un astfel de plan. Social-democratul a adăugat că felul în care colaborează şeful statului şi premierul nu “nu face rău României”.

"Cred că liniştea care există acum pe piaţa politică sau colaborarea instituţională dintre Guvern şi Preşedinţie nu face rău României. (...) USL nu are în plan nicio suspendare. Eu personal, nu îmi doresc să mai ajungem la o suspendare, nu văd de ce am ajungem la o nouă suspendare. Toată lumea este mulţumită că cele două instituţii colaborează, cei doi oameni colaborează. Nu văd de ce trebuie să ajungem acolo. Astă-vară a fost cu totul altceva, a fost o tensiune politică şi socială dusă aproape de paroxism care a dus la referendum, dar anul acesta trebuie să fie unul stabil, un an cu linişte. În concluzie, USL nu are în plan aşa ceva, nu s-a discutat şi nu vrem să ajungem la aşa ceva", a declarat Dragnea la postul de televiziune mai sus menţionat.

Vicepremierul PSD a mai adăugat că numai în condiţiile în care Traian Băsescu "ia Constituţia, o rupe, o calcă în picioare, îi dă foc şi nu mai ţine cont de nimic", o nouă suspendare a şefului statului se va impune.

"Din ce am văzut în ultima perioadă, omul îşi vede de treabă la Cotroceni, îşi îndeplineşte atribuţiile, sunt doi oameni care instituţional se mai întâlnesc. (...) Nu este nevoie să fie dragoste sau iubire, sunt relaţii instituţionale care trebuie să fie duse la capăt", a completat Liviu Dragnea.

Păreri împărţite în legătură cu o nouă suspendare a lui Băsescu

Pe de altă parte fondatorul Partidului Conservator, Dan Voiculescu, nu renunţă la ideea suspendării preşedintelui Traian Băsescu, el declarând duminică seara, în cadrul unui interviu acordat postului Realitatea TV, că şeful statului nu-şi "va încheia al doilea mandat şi că probabil se va ajunge la inevitabilul din 2007, respectiv suspendarea şi demiterea".

"Eu cred că Băsescu nu va încheia al doilea mandat şi că probabil se va ajunge la inevitabilul din 2007, respectiv suspendarea şi demiterea. Asta este singura soluţie ca România să se dezvolte în linişte. Voi susţine această soluţie. Eu cred că opţiunea e foarte clară. Noi avem un proiect politic, USL are un proiect politic, care vorbeşte despre premierul Victor Ponta şi candidatul la preşedinţie Crin Antonescu", a afirmat Dan Voiculescu.

Liderul PNL Crin Antonescu, a afirmat, luni, referitor la declaraţiile recente făcute de Dan Voiculescu potrivit cărora fostul senatorul PC susţine o a treia suspendare a preşedintelui Traian Băsescu că „părerile sunt ale fiecăruia dintre noi şi nu se supun la vot”, informează B1 TV. Liberalul a adăugat că suspendarea şefului statului va fi demarată numai în cazul în care acesta "va încălca Constituţia".

"Părerile sunt ale fiecăruia dintre noi şi nu se supun la vot. Pot să spun că PNL nu va îngădui niciodată sau nu va rămâne fără reacţie dacă preşedintele României, oricare ar fi el, va încălca Constituţia. PNL nu poate discuta despre suspendare în lipsa unei încălcări a Constituţiei, n-avem subiect legat de suspendare", a declarat Crin Antonescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne