Victor Ponta: Nu renunţ la Dragnea şi Fenechiu, ei rămân în Guvern

Briefing de presă cu Victor Ponta
Briefing de presă cu Victor Ponta (Epoch Times România)
Liviu Şerbănescu
02.02.2013

Premierul Victor Ponta a declarat vineri seara că nu renunţă la cei doi miniştri la care se referă raportul MCV al Comisiei Europene, atâta timp cât nu există o decizie definitivă a unei instanţe împotriva acestora.

"Nu, nici vorbă (nu renunţ - n.r.), pentru că în raport se vorbeşte în mod greşit de fapte de corupţie. Or, niciunul nu e acuzat de fapte de corupţie, niciunul nu e acuzat de fapte, din momentul în care au devenit miniştri şi din moment ce i-am propus în Parlament şi preşedintele le-a semnat decretele, să vin acum să spun că acum am aflat sau acum mi-am dat seama că nu-i bun Fenechiu sau Dragnea mi se pare, totuşi, un gest neserios", a precizat Victor Ponta la Realitatea TV.

"Noul guvern şi-a reiterat obiectivul de a lupta împotriva corupţiei, dar, dintre persoanele nou-numite în funcţia de ministru, trei erau cercetate penal pentru fapte de corupţie", se menţiona în raportul MCV în versiunea publicată iniţial.

În raportul MCV ar fi fost vizaţi ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, ministrul Economiei Varujan Vosganian şi ministrul Dezvoltării Regionale Liviu Dragnea, conform unor surse citate de France Presse.

Pe pagina sa de internet, Comisia Europeană (CE) a modificat ulterior - fără a face public acest lucru - raportul privind progresele înregistrate de România în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV), înlocuind formula "trei miniştri cercetaţi penal" cu "două cazuri confirmate" de miniştri cercetaţi penal.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor