Liderul de sindicat de la Oltchim, schimbat din funcţie
alte articole
Preşedintele Sindicatului Liber Oltchim, Mihai Diculoiu, a fost revocat din funcţie, la Adunarea Generală Extraordinară a membrilor de sindicat, iar în locul său a fost numit temporar Corneliu Cernev, liderul angajaţilor.
În afară de Diculoiu, au mai fost înlăturaţi din funcţiile de conducere a sindicatului Mircea Prisăcaru şi Sorin Marcu.
"Timp de zece zile voi asigura interimatul, iar în acest timp în fiecare secţie a combinatului urmează să aibă loc alegeri pentru desemnarea celor doi membri care vor face parte din Comitetul Executiv. Procesul-verbal al şedinţei de azi va ajunge la Judecătoria Râmnicu Vâlcea pentru a fi validat. Vom cere şi o comisie de audit pentru a se verifica finanţele şi contribuţiile salariale ale sindicaliştilor. Era nevoie de 1.516 semnături pentru revocarea conducerii sindicatului, iar noi am avut 1.564", a declarat Corneliu Cernev.
Diculoiu a spus că îl va da pe acesta în judecată pe Cernev care nu ar fi respectat statutul sindicatului.
"Este o autointitulare abuzivă din partea lui Corneliu Cernev, care din 6 septembrie şi până acum continuă să organizeze proteste zilnice, cu 200-300 de salariaţi, cu acceptul lui Rodin Traicu (n.r.-desemnat administrator provizoriu şi preşedinte al Consiliului de Administraţie). Astăzi, cu ocazia vizitei lui Traicu în combinat, Cernev a organizat o aşa-zisă adunare generală, în afară statutului sindicatului. S-a autointitulat preşedintele sindicatului. Eu şi colegii mei din Biroul executiv am fost aleşi prin vot secret în 18 iulie şi suntem recunoscuţi în baza unei decizii a instanţei. Ceea ce a făcut Cernev aduce prejudicii întregii mişcări sindicale, nu numai din Oltchim, ci şi federaţiei Sindicatelor Libere din Chimie şi Petrochimie şi confederaţiei Sindicale Cartel Alfa, unde suntem noi afiliaţi. Pentru aceste abuzuri şi dezinformări, eu şi colegii mei din Sindicatul Liber din Oltchim îl vom da în judecată pe Cernev", a declarat Mihai Diculoiu.
Angajaţii de la Oltchim sunt revoltaţi că situaţia combinatului nu a fost rezolvată în urma privatizării organizate de Guvernul Ponta şi care a eşuat, după ce Dan Diaconescu nu a semnat contractul pentru preluarea a 54,8% din acţiunile câştigate la licitaţie şi nu le-a plătit.