Liber la jaf! Grindeanu şi Dragnea bat în cuie amanetarea României în contul borfaşilor

Ajutaţi de ordonanţa vizând modificarea Codului Penal şi de o altă OUG adoptată pe 25 ianuarie de Guvernul Grindeanu, primarii, şefii de CJ şi miniştrii vor putea prădui în voie bugetele publice fără să poată fi pedepsiţi.
Sorin Grindeanu
Sorin Grindeanu (Florin Chirila/Epoch Times)

Revoltătoarea ordonanţa de modificare a Codului Penal în favoarea corupţilor este parte dintr-un plan extins al lui Liviu Dragnea şi PSD de a le da gestionarilor de bugete din România posibilitatea să fure cât pot, fără să sufere consecinţe, arată jurnalistul Dan Tăpălagă într-un amplu articol publicat de Hotnews.

Astfel, prin OUG-ul ce a scos în stradă sute de mii de români, toate actele emise de administraţie au fost scoase din sfera penală, astfel încât primarii, şefii de CJ şi miniştrii să poată prădui în voie bugetele publice. Dar aceasta nu este tot: pe data de 25 ianuarie 2017, Guvernul Grindeanu a emis încă o ordonanţă de urgenţă, adoptată de asemenea fără dezbateri, fără transparenţă, prin care suspendă timp de un an anumite articole din legea finanţelor publice. Finalitatea? Gestionarii de bugete vor putea cheltui/fura inclusiv bani pe care nu-i au.

"Articolele suspendate prin OUG numărul 9 adoptată în data de 25 ianuarie 2017 prevăd în esenţă faptul că “angajarea cheltuielilor din aceste bugete se face numai în limita creditelor bugetare aprobate” şi că “angajarea şi utilizarea creditelor bugetare în alte scopuri decât cele aprobate atrag răspunderea celor vinovaţi, în condiţiile legii”. Un alt articol suspendat timp de un an prevede că “în vederea realizării acţiunilor multianuale, ordonatorii de credite încheie angajamente legale, în limita creditelor de angajament aprobate prin buget pentru anul bugetar respectiv”.

Cum traducem asta? De exemplu, dacă o primărie sau un minister avea în buget 10 lei, nu putea angaja cheltuieli mai mari de 10 lei deoarece operau restricţiile de mai sus. Suspendând timp de un an orice restricţie, primăria sau ministerul respectiv va putea contracta cheltuieli de 100 de lei chiar dacă în buget dispune doar de 10 lei. Chiar şi contractele multianuale trebuiau aprobate prin aşa numitele credite angajament aprobate prin buget. Acum, după ordonanţa care suspendă regula, the sky is the limit! Administraţiile locale şi centrale pot încheia contracte anuale sau multianuale pe sume oricât de mari, fără aprobarea nimănui, cât cred că pot duce. Clientela de partid jubilează, să curgă comisioanele!

Atenţie! Poate aţi uitat. Nimeni nu-i va putea ancheta deoarece Guvernul Grindeanu tocmai a dezincriminat atât abuzul în serviciu, cât şi favorizarea infractorului prin emiterea de acte normative (ordine de ministru, hotărâri de consiliu local sau judeţean, ordine de primar etc)", scrie Tăpălagă în articolul ce poate fi citit integral aici


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne