Iohannis: "Am încredere în românii ieşiţi în stradă"

În România trebuie să prevaleze statul de drept şi valorile europene, a declarat preşedintele, exprimându-şi încrederea în românii care protestează contra asaltului la aceste valori.
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Florin Chirila/Epoch Times)

Aflat în Malta, pentru un summit european, preşedintele Iohannis şi-a exprimat încrederea în românii care au ieşit în stradă pentru a face scut în faţa asaltului coaliţiei la putere asupra Codului Penal.

"Situaţia din România este foarte complicată. Dar avem sute de mii români în stradă. Am încredere în ei. Cred în România. În cele din urmă, trebuie să găsim o soluţie bună. Trebuie să prevaleze statul de drept, valorile europene", a declarat Iohannis, citat de Agerpres.

În contextul în care, pe fundalul haosului stârnit de decizia guvernului de a adopta cele două ordonanţe, leul s-a depreciat iar investitorii îşi pun semne de întrebare, preşedintele a ţinut să dea asigurări că "situaţia economică este încă foarte bună şi cred că va rămâne aşa."

Preşedintele Iohannis ia parte vineri, în Malta, la reuniunea informală a Consiliului European, principalele teme de pe agendă vizând dimensiunea externă a migraţiei şi pregătirea întâlnirii liderilor Uniunii Europene care va avea loc în martie la Roma.