Iohannis: "Am încredere în românii ieşiţi în stradă"

În România trebuie să prevaleze statul de drept şi valorile europene, a declarat preşedintele, exprimându-şi încrederea în românii care protestează contra asaltului la aceste valori.
Loredana Diacu
03.02.2017

alte articole

Klaus Iohannis (Florin Chirila/Epoch Times)
Loredana Diacu
03.02.2017

Aflat în Malta, pentru un summit european, preşedintele Iohannis şi-a exprimat încrederea în românii care au ieşit în stradă pentru a face scut în faţa asaltului coaliţiei la putere asupra Codului Penal.

"Situaţia din România este foarte complicată. Dar avem sute de mii români în stradă. Am încredere în ei. Cred în România. În cele din urmă, trebuie să găsim o soluţie bună. Trebuie să prevaleze statul de drept, valorile europene", a declarat Iohannis, citat de Agerpres.

În contextul în care, pe fundalul haosului stârnit de decizia guvernului de a adopta cele două ordonanţe, leul s-a depreciat iar investitorii îşi pun semne de întrebare, preşedintele a ţinut să dea asigurări că "situaţia economică este încă foarte bună şi cred că va rămâne aşa."

Preşedintele Iohannis ia parte vineri, în Malta, la reuniunea informală a Consiliului European, principalele teme de pe agendă vizând dimensiunea externă a migraţiei şi pregătirea întâlnirii liderilor Uniunii Europene care va avea loc în martie la Roma.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor