Iohannis cere să se adreseze Parlamentului

Şeful statului se va adresa aleşilor ţării pe tema celor două ordonanţe care au scos în stradă sute de mii de români.
Klaus Iohannis şi Ion Iliescu, la evenimentul dedicat împlinirii a 150 de ani de la înfiinţarea Academiei Române, 04 aprile 2016.
Klaus Iohannis şi Ion Iliescu, la evenimentul dedicat împlinirii a 150 de ani de la înfiinţarea Academiei Române, 04 aprile 2016. (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Preşedintele Iohannis le-a transmis, vineri, o scrisoare celor doi şefi ai Camerelor Parlamentului, Călin Popescu-Tăriceanu şi Liviu Nicolae Dragnea, în care-şi exprimă dorinţa de a se adresa aleşilor ţării, pe tema modificărilor aduse de către Guvern legislaţiei penale şi a evenimentelor ce au urmat.

"Stimate Domnule Preşedinte,

În conformitate cu prevederile art. 88 din Constituţia României, republicată, doresc să adresez Parlamentului un mesaj referitor la modificările aduse de către Guvern legislaţiei penale, precum şi la evenimentele generate de acestea.

Vă propun ca data prezentării mesajului în şedinţa reunită a celor două Camere ale Parlamentului să fie data de 7 februarie 2017, ora 12.00", le transmite Iohannis celor doi.

Solicitarea preşedintelui este adresată în contextul în care sute de mii de oameni au ieşit în stradă în aceste zile, după ce Guvernul Grindeanu a adoptat două ordonanţe ce aduc modificări Codului Penal de natură a lovi lupta anticorupţie. În pofida protestelor ce au avut loc seară de seară atât în faţa Guvernului cât şi în numeorase alte oraşe, atât Dragnea cât şi Grindeanu au anunţat că nu vor renunţa la cele două ordonanţe.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne