Legea vaccinării în dezbatere publică. Afişarea procentului celor vaccinaţi în şcoli, o “idee bună”

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a declarat joi, în cadrul dezbaterii publice a legii vaccinării, că va lua în discuţie ideea de a fi afişat procentul de elevi vaccinaţi în şcoli şi grădiniţe.
Florian Bodog (Mihut Savu / Epoch Times)
Mădălina Crăciun
11.05.2017

În cadrul dezbaterii publice pe tema legii vaccinării care a avut loc la Institutul Naţional de Sănătate Publică, Bodog a luat în discuţie propunerea făcută de preşedintele Asociaţiei Raţionaliste Române, Ovidiu Covaciu, prin care fiecare şcoală şi grădiniţă ar urma să afişeze procentul de elevi vaccinaţi din şcoală. Acesta a considerat că este o idee bună, potrivit Hotnews.

“Mi-a plăcut ideea celui care a spus în sală că şcolile şi grădiniţele ar trebui să afişeze procentul de vaccinaţi din şcoală. E o idee bună. O s-o luăm în discuţie", a afirmat Bodog.

Propunerea vine în ajutorul părinţilor cu copii vulnerabili, care din punct de vedere medical nu ar suporta vaccinarea. Astfel, ar avea mai multe şanse să afle riscurile la care se expun când îşi înscriu copilul într-o şcoală anume.

"Propunerea nu este cu liste de nume, în nici un caz, este cu procente de copii vaccinaţi, versus nevaccinaţi într-o şcoală. Scopul acestei propuneri este să ajute părinţii care au copii vulnerabili, adică cei care nu pot fi vaccinaţi din motive medicale, nu din cele precum refuzul, să găsească comunitatea şcolară în care să se integreze cel mai bine. Scopul ideii este să-i ajute să găsească şcoala potrivită. (...) Nu spun că propunerea este ideală, dar scopul este măcar să ştii la ce riscuri te expui când intri într-o şcoală. În prezent nu se ştie, pentru că nu se spune. Dar nu este o informaţie medicală care să fie secretă. Este o informaţie care poate fi oferită public: pe site-ul şcolii, la cererea unui părinte", a afirmat preşedintele Asociaţiei Raţionaliste Române.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor