Lăzăroiu: Oprea poate scoate PSD de la guvernare. Până vine Viorel din Serai, PSD deja e cu bagajele strânse

Sebastian Lăzăroiu
Sebastian Lăzăroiu (reportervirtual.ro)

"De unde ştim că Ponta n-a căutat o cale mai puţin ortodoxă de a scoate partidul de la guvernare?", întreabă analistul politic Sebastian Lăzăroiu, lansând un scenariu de-a dreptul halucinant - un complot Ponta-Oprea menit să dea jos cu forţa PSD de la guvernare.

"Să presupunem că Viorel, dându-şi seama că e groasă, se gândeşte să salveze partidul. Ce face? Le spune: hai să mergem în opoziţie că ne e mai bine acolo, măcar scoatem un scor bun la parlamentare şi ne pregătim pentru prezidenţialele din 2019. E ca şi cum i-ai zice lui Grivei să iasă puţin din măcelărie să nu i se aplece. Nu te aude. Şi-atunci o face mai pe ocolite. Sper că azi nu mai are nimeni vreo îndoială că Oprea şi Ponta joacă pe aceeaşi mână. Eu tot zic asta şi nimeni nu m-a auzit.

Să zicem că Ponta îl pune pe Oprea interimar, iar misiunea lui în cele 28 de zile este să scoată PSD de la guvernare. Asta se poate face în câteva zile, fără probleme. Între timp Ponta demisionează şi Klaus numeşte un alt premier pe majoritatea PNL-UNPR-UDMR. Asta se cheamă să faci bine cu forţa alor tăi. V-ar surprinde o asemenea mişcare a lui Ponta? Credeţi că Ponta ar mai rămâne şef la partid după mişcarea asta? Dacă nu, cu cine l-ar putea înlocui pesediştii? Că eu nu prea văd pe nimeni", a precizat Lăzăroiu.

E un lucru bun faptul că preşdintele Klaus Iohannis l-a numit premier interimar pe şeful UNPR, Gabriel Oprea, la propunerea lui Ponta, consideră fostul consilier prezidenţial, pentru că, în opinia lui, "nimic nu putea să-i facă pe pesedişti mai nevricoşi".

"Ia să ne gândim. În 28 de zile, Oprea poate să revoce toţi miniştrii PSD, să schimbe, deci, compoziţia politică a guvernului, face majoritate cu PNL şi UDMR şi, până vine Viorel din Serai, PSD deja e cu bagajele strânse şi de prin deconcentrate. Vacanţă plăcută! În orice caz, dacă aş fi în PSD, n-aş dormi deloc liniştit", a mai afirmat Lăzăroiu.

Recomandăm şi Război total între "gaşca penală" din PSD şi duetul Oprea-Ponta - analiză marca Lăzăroiu

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne