Lazăr rezistă, Comisia de anchetă insistă: Se cere din nou dosarul alegerilor din 2009 şi intervenţia lui Toader
alte articole
Comisia parlamentară de anchetă privind alegerile din 2009 va solicita din nou, în mod oficial, o copie a dosarului alegerilor din 2009 clasat de Parchetul General. Până acum, procurorul general Augustin Lazăr a reuşit să îl ţină la sertar în ciuda tuturor insistenţelor, invocând o serie de argumente legislative.
Mai mult, membrii comisiei au mai decis să îi ceară din nou ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, "ca în virtutea colaborării loiale dintre instituţii" să aibă o intervenţie în care să clarifice această situaţie dintre Parchet şi Parlament.
"A fost votată o propunere, o revenire cu o solicitare către domnul Augustin Lazăr pentru a ne pune la dispoziţie o copie după dosarul efectuat cu cercetările privind posibilitatea de fraudare a alegerilor din 2009, având în vedere poziţia Consiliului Superior al Magistraturii, deciziile Curţii Constituţionale date în speţă", a precizat şefa comisiei de anchetă, Oana Florea, citată de Agerpres.
Deputatul PSD a explicat că documentele conţinute în acel dosar nu vor fi date publicităţii, ci pur si simplu folosite la concluziile care urmează să fie puse în raportul final al comisiei de anchetă.
"Nu vrem să controlăm nici activitatea Parchetului, nici nu am avea cum. Dacă avem indicii, documente sau probe depuse la comisia noastră cu privire la scrutin şi la desfăşurarea votului în 2009, date cu privire la ce s-a întâmplat în sufrageria domnului Oprea nu avem", a precizat Oana Florea.
La rândul său, Eugen Nicolicea, unul dintre membrii controversatei comisii de anchetă, pretinde că obiecţiile procurorului general cu privire la dosar nu au suport legal.
"Din răspunsul pe care ni l-a dat domnul Augustin Lazăr, din comunicatele de pe site-ul instituţiei şi de pe Facebook-ul instituţiei am văzut obiecţiile domniei sale, iar comisia, prin adresa pe care a înaintat-o, a demontat punct cu punct toate obiecţiile, care sunt nişte inovaţii ale domnului procuror general, foarte interesante, dar care nu au suport legal", a precizat Nicolicea.