Digi24: Agenţia Nucleară a PSD

PSD şi-a numit trei foşti deputaţi în conducerea Agenţiei Nucleare şi pentru Deşeuri Radioactive. Lipsiţi de experienţă în domeniu, aleşii au însă ba studii pe la instituţii conectate la servicii, ba probleme cu DNA şi ANI, unul având chiar şi o condamnare definitivă şi o patalama de colaborator al fostei securităţi.
Andrei Dolineaschi (Epoch Times România)
Ana Ion
09.08.2017

În ultimele luni, PSD a numit în fruntea Agenţiei Nucleare şi pentru Deşeuri Radioactive trei foşti parlamentari de-ai săi. În baza căror criterii au fost făcute numirile, nu este foarte clar, însă, potrivit digi24.ro. nu experienţa în domeniu îi recomandă.

Conform sursei citate, prima numire importantă făcută de PSD la ANDR a fost chiar a preşedintelui acestei instituţii, Horia Gramă. Fost deputat şi preşedinte al PSD Covasna, Gramă a fost înainte de a prinde un loc în Parlament directorul SC Tuşnad SA, prefect al judeţului Covasna, director de vânzări la Bibco SA Biborţeni şi directorul general Perla Covasnei – Biborţeni. Înainte de 1989, a lucrat doi ani ca inginer stagiar la Întreprinderea minieră Căpeni. Horia Gramă a terminat în 1988 Facultatea de Maşini şi Instalaţii Miniere la Institutul de Mine Petroşani. Merită menţionat însă că în CV-ul noului preşedinte al Agenţiei Nucleare apare şi o diplomă de absolvire a Colegiului Naţional de Informaţii.

După numirea lui Horia Gramă, în instituţia condusă de acesta au mai fost angajaţi încă doi social-democraţi. Ambii au funcţia de consilier personal pentru noul preşedinte al Agenţiei.

Cei doi sunt Andrei Dolineaschi şi Florin Pâslaru, foşti deputaţi care nu au mai prins un mandat.

Dolineaschi a fost retras din prima linie a PSD din cauza problemelor penale, după ce a fost acuzat de DNA că l-a sprijinit pe preşedintele PSD Satu Mare, Mircea Govor, să intervină la conducerea ANAF pentru numirea anumitor persoane în funcţii la Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice. Ca pregătire, deputatul este absolvent a două facultăţi, niciuna de profil, respectiv Facultatea de Filosofie din Iaşi, şi ulterior, Facultatea de Ştiinţe Politice din Iaşi.

Pâslaru este la bază inginer însă în Tehnologia şi chimia produselor alimentare şi tehnică piscicolă. A urmat însă şi cursurile Academiei Naţionale de Informaţii „Mihai Viteazul”, precum şi Colegiul Naţional de Apărare.

În iulie 2016, Păslaru a fost condamnat la şase luni cu suspendare pentru că şi-a angajat fiul la cabinetul parlamentar, după ce ANI a constatat conflictul de interese. Pe numele său există şi o decizie a CNSAS de colaborator al fostei Securităţi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor