Lacrimile nu l-au ajutat pe MM Stoica. Fostul manager al Stelei rămâne închis

Mihai Stoica.
Mihai Stoica. (mmstoica.ro)

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au respins, vineri, cererea de anulare a pedepsei primite în Dosarul Transferurilor de MM Stoica. Decizia este definitivă, Stoica urmând să rămână închis.

La termenul anterior, Mihai Stoica a încercat să îi convingă pe magistraţi sa îl elibereze, explicând că familia lui trăieşte din pensia bătrânilor în timp ce el stă în închisoare, nevinovat. După ce a plâns în faţa judecătorilor, cerând să se repare "nedreptatea" care i s-a făcut, Stoica a ameninţat cu plângere la CEDO, dacă nu va fi eliberat:

"Nu mi s-a aplicat niciodată legea mai favorabilă. Nu înţeleg de ce acea pedeapsă nu a fost dată cu suspendare. Această instanţă a ignorat, practic, Curtea Europeană a Drepturilor Omului, ştiind foarte bine că o speţă identică a dat câştig de cauză condamnatului, obligând Italia să plătească despăgubiri. Este indubitabil că voi avea câştig de cauză la CEDO" i-a avertizat Stoica pe judecători.

Fostul manager al Steaua a fost condamnat la închisoare la începutul lunii martie, alături de alţi şapte grei ai fotbalului. Mihai Stoica a luat 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare, George Copos a fost condamnat la trei ani şi opt luni de închisoare cu executare, Cristi Borcea la 6 ani şi 4 luni de închisoare cu executare, Ioan Becali la 6 ani şi 4 luni de închisoare cu executare, Victor Becali la 4 ani şi 8 luni de închisoare cu executare, Jean Pădureanu la 3 ani şi 4 luni de închisoare cu executare, Gică Popescu la 3 ani şi o lună de închisoare cu executare şi Gigi Neţoiu la 3 ani şi 4 luni de închisoare cu executare.

DNA i-a acuzat pe cei opt că în anii 2000 şi-au însuşit peste 10 milioane de dolari din transferul unor jucători de fotbal. În plus, aceştia au fost acuzaţi că nu au plătit 1,5 milioane dolari taxe datorate statului.

DNA i-a acuzat pe cei opt că în anii 2000 şi-au însuşit peste 10 milioane de dolari din transferul unor jucători de fotbal. În plus, aceştia au fost acuzaţi că nu au plătit 1,5 milioane dolari taxe datorate statului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne