Cristian Borcea şi Victor Becali, transferaţi la Penitenciarul Poarta Albă

Victor Becali,impresar şi acţionar la clubul Dinamo
Victor Becali,impresar şi acţionar la clubul Dinamo (Epoch Times România)

Cristian Borcea şi Victor Becali, condamnaţi la închisoare în dosarul transferurilor din fotbal, au fost transferaţi săptămâna aceasta de la închisoarea Slobozia la Penitenciarul Poarta Albă din judeţul Constanţa, unde este încarcerat şi Gigi Becali, după ce Judecătoria Medgidia a decis că aceştia pot executa pedeapsa în regim semideschis.

"Regimul semideschis se referă la libertatea de mişcare. Desfăşoară toate activităţile pe care le desfăşoară ceilalţi deţinuţi, referitor la programul zilnic şi regulamentele interioare, însă au libertate de mişcare. Vor fi însoţiţi atunci când se deplasează în interiorul locului de deţinere, iar dacă este cazul să iasă la muncă în afara penitenciarului, vor ieşi însoţiţi", a afirmat purtătorul de cuvânt al instituţiei, Gabi Botezan.

Acum cei doi ar putea solicita să meargă la muncă şi ar putea ajunge să lucreze la Academia lui Gică Hagi, unde a lucrat şi Gigi Becali, văr cu Victor Becali.

"În afara penitenciarului pot munci şi deţinuţii de la regim semideschis, dar sub pază. Cei de la regim deschis, care muncesc în afară, nu sunt supravegheaţi", a transmis sursa citată.

Gigi Becali, care este încarcerat la Penitenciarul Poarta Albă, a început să lucreze la Academia lui Gică Hagi la sfârşitul lunii aprilie, însă deocamdată este cercetat disciplinar pentru intervenţia făcută în cadrul unei emisiuni televizate şi pentru comportamentul din perioada permisiei de 24 de ore, astfel încât nu mai merge la muncă la academie.

"Conform prevederilor legale în vigoare, pe perioada cercetării disciplinare orice deţinut este reţinut temporar de la activităţi lucrative, până la definitivarea acesteia", a mai declarat Gabi Botezan.

În 13 mai, Judecătoria Medgidia a decis ca Victor Becali şi Cristian Borcea să execute pedeapsa în regim semideschis, decizia fiind definitivă.

Cristian Borcea a fost transferat de mai multe ori de la Penitenciarul Slobozia, unde este regim închis, la Spitalul-Penitenciar Poarta Albă, din cauza problemelor de sănătate pe care le-a avut, ultima dată ajungând acolo acum aproximativ trei săptămâni. Acesta a rămas până în 6 mai la Spitalul-Penitenciar Poarta Albă, după care a fost trimis înapoi la Slobozia.

Cristi Borcea a primit o condamnare de şase ani şi patru luni de închisoare, iar Victor Becali este condamnat la patru ani şi opt luni în dosarul transferurilor de jucători. Cei doi îşi execută pedepsele la Penitenciarul Slobozia.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne