Gică Popescu, Mihai Stoica şi George Copos învaţă tâmplăria în penitenciar

George Copos
George Copos (Epoch Times România)
Loredana Diacu
08.05.2014

Gică Popescu, Mihai Stoica şi George Copos se specializează în tâmplărie, prestând munci de profil în Penitenciarul Rahova, unde lucrează opt ore pe zi, cinci zile pe săptămână, pentru a beneficia de reduceri ale pedepselor.

Cei trei s-au adaptat vieţii în închisoare şi au început munca în atelierul de tâmplărie al închisorii, unde construiesc diverse obiecte din lemn şi, dacă este nevoie, repară piese de mobilier ale penitenciarului, au declarat pentru Mediafax, surse din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP).

Foştii grei ai fotbalului românesc nu sunt plătiţi, însă vor beneficia de reducerea perioadei de detenţie, în funcţie de numărul zilelor lucrate şi de gradul de dificultate al muncii.

Spre deosebire de confratele lor Becali, închis la Poarta Albă într-un alt dosar, care beneficiază de muncă în regim deschis la Academia de Fotbal a lui Gigă Hagi, Popescu, Stoica şi Copos prestează muncă de tâmplărie în regim închis.

Curtea de Apel Bucureşti i-a condamnat, în 4 martie pe George Copos la trei ani şi opt luni, pe Mihai Stoica la trei ani şi şase luni şi pe Gică Popescu la trei ani, o lună şi zece zile.

Cei trei nu s-au resemnat însă cu sentinţele. Miercuri, 7 mai, tâmplarii de Rahova au depus la Curtea de Apel Bucureşti, recursuri în casaţie, prin care cer să se constate dacă pedepsele din "Dosarul Transferurilor" de jucători au fost în conformitate cu legea.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor