Gigi Becali îşi descoperă veleităţi de scriitor
alte articole
Gigi Becali s-a reîntors luni dimineaţa la Penitenciarul Poarta Albă, după prima învoire de 24 de ore primită de când este în detenţie. Înainte să reintre pe poarta puşcăriei, Becali şi-a făcut timp să vorbească cu jurnaliştii, pentru a le împăraşi planurile sale de viitor.
Astfel, deşi nu este un intelectual de calibrul lui Năstase, Becali se va apuca de scris, căci redactarea unor cărţi educative îi va aduce eliberarea mai rapidă din penitenciar. În consecinţă, Becali îşi va folosi vasta expertiză pentru a scrie nu despre valize ci despre religie şi sport, fiecare temă în sine urmând să facă subiectul unei cărţi.
"Scriu o carte de religie şi una de sport şi după un 1 an şi jumătate pot să ies", le-a spus scriitorul Becali, condamnat la 3 ani de închisoare în dosarul Valiza, jurnaliştilor ce îl aşteptau în faţă la penitenciar.
Arătând perfect sănătos, fără gulerul cervical pe care îl purta în instanţă când se judecau cererile sale de eliberare pe motiv că este foarte grav bolnav, Becali a mai declarat că a fost acasă să îşi liniştească familia, "să vadă că sunt sănătos, nu sunt bătrân, nu am gâtul rupt. Sunt alt om spiritual acum", a declarat latifundiarul, care, prin comportamentul său de om profund transformat spiritual şi-a propus să obţină 5 zile libere pe lună.
Becali a admis că a exagerat anumite aspecte ale bolii sale, pentru a-i convinge pe judecători să îl lase liber ca să se poată opera în străinătate: "Am exagerat boala ca să impresionez", a declarat fostul parlamentar, completând că a stat intenţionat aplecat în faţa judecătorilor.
"Eu nu am vrut să apar ca o găină în faţa naţiei, ci am vrut să apar ca un leu", a mai adăugat viitorul scriitor.
Reamintim că după ce nepotul mătuşii Tamara, Adrian Năstase de la Cornu, a fost eliberat din închisoare înainte de termen pe motiv că a scris cărţi şi a susţinut zeci de conferinţe la Jilava despre Constituţie şi Unirea Principatelor la români, puşcăriaşii celebri ai ţării s-au apucat şi ei de versuri, elegii, conferinţe şi cugetări, fiecare după expertiza proprie, pentru a îşi reduce din sentinţele primite pentru varii infracţiuni.