La Chişinău se deschide Centrul pentru Cetăţenie Română

Centrul pentru Cetăţenie Română din Chişinău va acorda asistenţă calificată la întocmirea de către cetăţenii R. Moldova a dosarului de redobândire a cetăţeniei române.
Constantin Codreanu, deputat PMP
Constantin Codreanu, deputat PMP (facebook.com / Constantin Codreanu)

Deputatul PMP Constantin Codreanu, preşedinte al Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării, anunţă că la Chişinău va fi înfiinţat Centrul pentru Cetăţenie Română.

Potrivit deputatului, discuţiile privind crearea Centrului pentru Cetăţenie Română au fost purtate cu reprezentanţi ai mediului asociativ românesc din Republica Moldova, în special cu cei ai organizaţiilor constitutive ale Blocului Unităţii Naţionale.

Ideea unui Centru pentru Cetăţenie Română a fost lansată cu ocazia Atelierului legislativ cu genericul ”Legea cetăţeniei române, necesităţi de ajustare”, organizat la Chişinău în vara anului curent şi fiind conceput ca un laborator de idei orientate spre societatea românească din ţară şi de peste hotare.

Constantin Codreanu punctează că cetăţenia română este un drept fundamental al românilor basarabeni. Se doreşte ca prin intermediul activităţii Centrului pentru Cetăţenie Română să se acorde asistenţă calificată tuturor celor care au nevoie de ea la întocmirea dosarului de redobândire a cetăţeniei române.

”Am decis înfiinţarea acestui Centru după discuţii cu români din diverse localităţi ale Basarabiei şi cu reprezentanţi ai societăţii civile. Sunt convins că Centrul nostru de la Chişinău va impulsiona substanţial procesul de repunere a basarabenilor în drepturile fireşti de cetăţeni români, drepturi de care basarabenii au fost privaţi abuziv fără să fi renunţat vreodată la ele”, a concluzionat deputatul Constantin Codreanu.

Centrul pentru Cetăţenie Română va funcţiona începând cu 14 noiembrie în incinta Biroului parlamentar al deputatului Constantin Codreanu din strada 31 August 1989 nr. 98, Chişinău, MD-2004 (clădirea Uniunii Scriitorilor din Moldova) şi va avea program în zilele de marţi, miercuri şi joi ale fiecărei săptămâni.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe