La ce vârstă ar trebui să nu mai purtaţi blugi

Un sondaj realizat pe cumpărători britanici a estimat vârsta aproximativă la care să nu se mai poarte blugi.
Fată în blugi (Linkedin.com)
Simona Milea
10.11.2016

Afirmaţia că blugii ar putea avea o dată de expirare a determinat un sondaj pe cumpărătorii britanici, care au fost întrebaţi la ce vârstă ar trebui să îngroape pantaloni "denim" - blugii.

Această cercetare efectuată de serviciul de curierat CollectPlus a lăsat clar să se înţeleagă faptul că britanicii consideră că după 53 de ani, nimeni nu ar trebui să-şi scoată "blugii" lor pe stradă. Potrivit directorului de marketing CollectPlus, Catherine Woolfe, acest lucru se datorează faptului că oamenii relaţionează acest articol de îmbrăcăminte cu grupul de tineri.

Colanti sau blugi? Femeile se poziţionează

"Este surprinzător faptul că cercetările noastre arată că mulţi oameni cred că blugii sunt rezervaţi doar pentru tânăra generaţie, ceea ce sugerează că ar trebui să păstrăm în dulap acest articol de îmbrăcăminte după 53 de ani", explică Woolfe.

Blugi, blugi sau blugi

În ciuda rezultatului, Woolfe nu împărtăşeşte acelaşi punct de vedere: "Denimul este un material universal şi acoperă atât de multe stiluri care pot fi purtate la orice vârstă." Şi adaugă: "George Clooney, în vârstă de 55 de ani, este clasat al treilea în lista celebrităţilor masculine care de foarte multe ori a putut fi văzut că umblă în blugi".

La aceasta se adaugă opinia lui Kelly Connor, editor la Vogue.com, care consideră că blugii pot fi purtaţi la orice vârstă, atâta timp cât te simţi bine."

Cercetările au indicat de asemenea, că cei mai mulţi oameni consideră că este dificil de găsit "blugii" perfecţi, iar preţul este de obicei mai mare decât era de aşteptat.

Istoria blugilor începe acum 500 de ani în Italia la Genova. Termenul de ”bleu-jeans” vine din franceză ”bleu de Genova”, ce înseamnă ”albastru de Genova ”, o ţesătură din lână şi bumbac. Pantalonii evoluează şi sunt realizaţi dintr-o stofă numită denim, o stofă care şi-a schimbat compoziţia de-a lungul secolelor. Istoria blugilor este legată de numele lui Levis Strauss, emigrant bavarez care deschide o afacere în America în 1847, afacere ce a prosperat imediat. În 1955 după apariţia actorului american James Dean îmbrăcat în blue-jeans în filmul ”Rebel fără cauză ”, adolescenţii au adoptat imediat acest stil de îmbrăcăminte.

În 1885, o pereche de blugi în SUA costa 1,5 $ (circa 37 $ astăzi), iar costul aceloraşi blugi azi începe de la 30 $ şi urcă până la 1.500 $ la casele de modă sau chiar mai mult. Sccesul acestui tip de vestimentaţie se poate vedea din anumite cifre, de exemplu în 2005 americanii au cheltuit peste 15 miliarde de $ numai pe blugi.

În final, dacă vă place cum arătaţi în blugi, putaţi-i, mai ales dacă vă simţiţi comod. Moda trece, dar blugii rămân să "domnească" mult timp de acum încolo.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor