Kremlinul dă dezlegare la carnea de crocodil

Crocodil
Crocodil (Ronaldo Schemidt / AFP / Getty Images)

Agenţia rusă pentru inspecţie sanitară şi veterinară, Rosselhoznadzor, a aprobat importul de carne de crocodil din Filipine încercând să înlocuiască carnea de porc şi de vită interzise prin ultimele restricţii aplicate de Moscova importurilor de alimente din Occident, relatează Moscow Times.

Rosselhoznadzor a adăugat producătorul filipinez de carne congelată de crocodil, Coral Agri-venture Farm, pe lista sa de companii care pot furniza alimente pe piaţa din Rusia, a raportat vineri Interfax.

După ce Rusia a interzis importurile de alimente din Occident ca răspuns la sancţiunile împotriva Moscovei - aplicate din cauza intervenţiilor militare în Ucraina -, oficialii ruşi au vizitat de asemenea India pentru a lua în considerare importurile de carne de bivol, chiar dacă această idee a fost respinsă mai mulţi ani citând îngrijorările legate de calitatea acesteia.

Ziarul oficial al guvernului rus Rossiiskaya Gazeta a publicat recent un articol lăudând calităţile culinare ale cărnurilor care ar putut rămâne exotice pentru marea majoritatea a populaţiei ruse.

Intitulat ”Crocodili la grătar şi hipopotami pe frigărui”, articolul a mai evaluat şi gustul cărnii de cangur, rechin sau struţ.

Interdicţiile ruse aplicate în vară au vizat în mod special şi România. Moscova a suspendat importurile de carne de vită şi vite din România, citând o epidemie a bolii vacii nebune, şi a interzis vinul, legumele si fructele din R. Moldova.