Rusia îşi retrage o parte din forţele militare mobilizate la graniţa cu Ucraina

Soldat într-un autovehicul blindat.
Soldat într-un autovehicul blindat. (Euromaidanpress.)

La scurt timp după încheierea exerciţiilor militare desfăşurate în regiunea Rostov, la graniţă cu Ucraina, preşedintele rus Vladimir Putin a ordonat soldaţilor ruşi să se retragă în bazele lor permanente, a anunţat sâmbătă purtătorul de cuvânt al Kremlinului, potrivit Reuters.

Retragerea soldaţilor survine înaintea întâlnirii de la Milano de săptămâna viitoare dintre dintre Putin şi omologul său ucrainean Petro Poroşenko.

Totodată, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că preşedintele rus s-a întâlnit cu ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu.

”Ministerul a raportat Comandantului Suprem privind completarea perioadei de antrenament din timpul verii în poligoanele de trage din districtul militar sudic”, a declarat Peskov.

”După raport, Putin a ordonat să înceapă întoarcerea soldaţilor în bazele lor permanente... În total, 17.600 dintre aceştia sunt soldaţi care s-au antrenat în poligoanele de tragere din regiunea Rostov în vară”, a declarat Peskov.

Reaminitim că relaţiile dintre Moscova şi Alianţa Nord Atlantic s-au deteriorat la cel mai coborât nivel de după Războiul Rece din cauza intervenţiei ruse în Ucraina.

În acest context tensionat, Kremlinul a comunicat că Putin şi Poroşenko ar putea întreţine discuţii pe marginile summit-ului liderilor asiatici şi europeni (APEC) care va avea loc pe 16-17 octombrie la Milano.