Klaus Iohannis: România are nevoie de un muzeu al comunismului care să inspire nevoia de toleranţă

”Avem mereu nevoie de amintire şi reamintire, doar aşa ne putem feri de comunism” a afirmat Klaus Iohannis marţi, la Timişoara, adăugând că, în calitate de preşedinte al României va pleda pentru construirea unui muzeu al comunismului.
Klaus Iohannis (Epoch Times România)
Loredana Diacu
16.12.2014

”Avem mereu nevoie de amintire şi reamintire, doar aşa ne putem feri de comunism” a afirmat Klaus Iohannis marţi, la Timişoara, adăugând că, în calitate de preşedinte al României va pleda pentru construirea unui muzeu al comunismului.

Prezent la manifestările de manifestările de comemorare a 25 de ani de la izbucnirea revoluţiei în Timişoara, viitorul preşedinte a declarat că România are nevoie de un muzeu al comunismului care să inspire nevoia de toleranţă.

”Libertatea nu trebuie subînţeleasă pentru că nu este lipsită de provocări nici astăzi. Chiar dacă sunt diferite, ele există. Nu este banal să vorbim despre liberate. Regimul comunist s-a sfârşit aşa cum s-a instalat, prin crime şi abuzuri. Nu ne mai putem permite să ignorăm abuzurile. Viitorul democratic al naţiunii române depinde de modul în care ne asumăm un trecut tragic. Avem mereu nevoie de amintire şi reamintire, doar aşa ne putem feri de comunism. România are nevoie de un muzeu al comunismului care să inspire nevoia de toleranţă. Ca preşedinte al României voi pleda pentru construirea unui astfel de muzeu”, a declarat preşedintele ales, citat de postul B1 TV.

La un sfert de veac de la aprinderea flăcării revoluţiei, viitorul preşedinte a declarat că relaţia dintre clasa politică şi cetăţeni a fost deteriorată, iar clasa politică este responsabilă pentru că nu a reuşit să creeze acel spaţiu în care românii să-şi împlinească aspiraţiile:

”Un sfert de secol a trecut din decembrie 1989. Suficient de mulţi pentru ca naţiunea să facă un bilanţ. Avem datoria să ne întrebăm ce am făcut cu această libertate cucerită prin jertfă, ce am făcut în acest sfert? Toţi cei care facem parte din clasa politică trebuie să recunoaştem: da, avem o responsabilitate. Clasa politică este responsabilă pentru a nu fi reuşit să construiască în România un spaţiu pentru împlinirea aspiraţiilor, pentru a fi subestimat dorinţa de progres şi prosperitate a românilor. De fiecare dată s-a trecut mai departe ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Pentru promisiuni anulate s-au făcut alte şi alte promisiuni. Odată cu puterea vine şi răspunderea în faţa oamenilor. Efectele acestui lucru se văd. Relaţia dintre clasa politică şi cetăţeni a fost deteriorată”, a declarat Iohannis.

"Reconstrucţia începe cu asumarea răspunderilor, cu asumarea trecutului" a mai adăugat viitorul preşedinte, concluzionând că moştenirea Revoluţiei obliga la o "Românie a lucrului bine făcut" în care proiectele sunt duse la bun sfârşit, valoarea e apreciată şi răsplătită.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor