Aglomeraţie în Parlament la învestitura lui Klaus Iohannis

11 august 2014, Alianţa Creştin Democrată, desmnarea candidatului pentru  funcţia de Preşedinte al României. În imagine, Klaus Iohannis
11 august 2014, Alianţa Creştin Democrată, desmnarea candidatului pentru funcţia de Preşedinte al României. În imagine, Klaus Iohannis (Epoch Times România)

Senatorii s-au arătat nemulţumiţi luni de numărul mare de persoane pe care preşedintele ales, Klaus Iohannis, le-ar fi invitat să participe la ceremonia de depunere a jurământului, programată pentru data de 21 decembrie în Parlament.

Potrivit B1 TV, Iohannis ar avea 138 de invitaţi la ceremonia de depunere a jurământului şi, potrivit unui calcul, nu ar fi loc pentru toţi invitaţii, alături de deputaţi şi senatori, ceea ce i-a făcut pe senatori, în şedinţa Birourilor Permanente reunite, să se declare nemulţumiţi că nu ar avea loc în sala de plen.

Conform sursei citate, s-a mai discutat o soluţie de compromis, respectiv ca amenajarea unei săli în care să se instaleze un monitor, astfel încât cei care nu au loc în sala de plen să meargă în acea sală pentru a urmări ceremonia.

Situaţia a fost explicată ulterior de secretarul Camerei Deputaţilor, Nicolae Mircovici, care a dat asigurări că toţi invitaţii vor avea loc în sala de plen pe 21 decembrie şi că nemulţumirea vine din partea unui senator aflat la primul mandat şi care nu ştie cum merg lucrurile:

”Sunt asigurate pentru 500 de senatori şi deputaţi în sală şi diferenţa în cele două balcoane care sunt destinate acestui scop. Din experienţa tuturor anilor de până acum niciodată, nici măcar la jurământul Parlamentului nu s-au acoperit toate locurile. Invitaţii preşedintelui Iohannis categoric au rezervată partea din dreapta a tribunei. A fost o singură observaţie, din partea unui coleg senator, care, din câte ştiu eu este la primul mandat şi nu a avut experienţa unor astfel de activităţi.”, a afirmat Mircovici, citat de B1.