Mircea Geoană vrea să înceapă curăţenia de Crăciun cu... Victor Ponta şi Liviu Dragnea

Palatul Parlamentului, Ediţia III-a Forumului Bucharest 2014. În  imagine, Mircea Geoană,Preşedinte Aspen România
Palatul Parlamentului, Ediţia III-a Forumului Bucharest 2014. În imagine, Mircea Geoană,Preşedinte Aspen România (Epoch Times România)

Prezent joi seară în platoul Realitatea Tv, senatorul Mircea Geoană, recent exclus din PSD, a afirmat că este pentru prima dată în viaţa partidului când riscul de fractură este iminent, tensiunea şi lipsa de coeziune mocnesc, iar formaţiunea este ca un "un cazan sub presiune, iar mai devreme sau mai târziu, acea energie va izbucni". În viziunea senatorului, Victor Ponta, rămas fără credibilitate, alături de Liviu Dragnea, posesor al unui dosar penal pentru corupţie, trebuie să facă urgent un pas în spate.

"Eu mă uit, în acest moment, ca la un antrenor la mine. În acest moment, există suficient de multă resursă umană neuzată, care este electoral atractivă, oameni care nu au probleme cu justiţia, în PSD, care să poată asigura conducerea acestui partid. Eu îi voi ajuta şi voi fi antrenorul care va pregăti următoarea generaţie de lideri autentici ai PSD. Nu este obsesia mea să revin şi să conduc PSD. Obsesia mea e să transform acest mare partid al României într-un partid autentic de stânga, modernizat, împrospătat din punct de vedere ideologic, cu infuzie de resursă umană de calitate. Este primul moment din viaţa PSD în care riscul de fractură e acolo. E atât de multă tensiune, atât de multe curente, atât de puţină coeziune şi atât de întârziată analiza cauzelor profunde ale pierderii alegerilor prezidenţiale. Acest lucru mocneşte, este ca un cazan sub presiune. Mai devreme sau mai târziu, acea energie va izbucni", a precizat senatorul.

Mircea Geoană este de părere că PSD poate să rămână la guvernare o perioadă relativ lungă de timp însă numai în contextul în care partidul alege să meargă pe mâna unui alt premier decât Victor Ponta, pentru că acesta din urmă nu mai are credibilitate.

"Dacă ar fi să îmi doresc ceva pentru ţara asta şi ceva pentru ceea ce face fiecare familie de români - să facem curăţenia de Crăciun. Să începem un nou ciclu politic, cu un nou preşedinte. În acest moment, PSD este pe cale să comită o eroare strategică, pentru că, în acest moment, PSD poate să rămână la guvernare o perioadă relativ lungă de timp, cu o condiţie: să nu stea legat de un premier care şi-a pierdut, în plan intern şi internaţional, credibilitatea", a subliniat fostul ministru de Externe.

Deşi este conştient că cel mai probabil Guvernul Ponta 4 va trece la votul de luni din Parlament, este totuşi o chestiune de timp până când Victor Ponta va pierde conducerea Guvernului, adăugând că preşedintele ales, Klaus Iohannis, ar accepta cu siguranţă numirea unui alt premier de la PSD.

"Problema nu este ce se întâmplă la votul de luni, probabil că va trece. Eu am refuzat orice discuţie sistematică cu colegi de-ai mei, care vin şi mă caută, pentru că eu am spus că nu sunt omul care să contribui la căderea unui Guvern PSD. (...) Este o chestiune de timp până când Victor Ponta va pierde conducerea Guvernului, dacă o facem noi şi conducem noi jocul, putem să punem un premier de la noi. Sunt convins că domnul Iohannis ar accepta un premier altul decât Ponta de la PSD. Nu este pentru mine obsesia vieţii să fiu preşedinte PSD sau prim-ministrul României", a subliniat Mircea Geoană.

Senatorul nu a ezitat să-i dea o lovitură sub centură şi vicepremierului Liviu Dragnea, preşedintele executiv al PSD, pe care îl consideră, alături de Victor Ponta, principalul responsabil pentru excluderea sa din formaţiune.

"Prima discuţie pe care trebuie să o aibă Ponta şi cei care formează noul Guvern, trebuie să plece de la integritatea membrilor acestui Guvern. Acum câteva zile, la Biroul Permanent Naţional, s-a decretat, în sfârşit, ceea ce lumea aşteaptă de multă vreme să audă de la toate partidele, cuvântul magic: toleranţă 0 la corupţie. Şi atunci, pe cine s-au nimerit ei să dea demonstrativ: pe preşedintele de la Consiliul Judeţean Buzău, venit de o lună de zile cu infama Ordonanţă 55 de migraţie, în timp ce tu ai în Guvernul pe care îl propui Parlamentului, de exemplu, pe domnul Dragnea, care are dosar penal în faţa instanţei supreme a acestei ţări. Eu nu judec vinovăţia domnului Dragnea. (...) Eu cred că este extrem de clar, toleranţă 0 la corupţie, cineva cu dosar penal nu are ce căuta în Guvern. Este vorba de principiu", a mai afirmat Mircea Geoană.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne