ACL nu va primi în alianţă niciun ales local traseist

11 august 2014, Alianţa Creştin Democrată, desmnarea candidatului pentru  fincţia de Preşedinte al României. În imagine, Cătălin Predoiu , Klaus Iohannis şi  Vasile Blaga, co-vicepreşedinţi ai ACL
11 august 2014, Alianţa Creştin Democrată, desmnarea candidatului pentru fincţia de Preşedinte al României. În imagine, Cătălin Predoiu , Klaus Iohannis şi Vasile Blaga, co-vicepreşedinţi ai ACL (Epoch Times România)

După ce Guvernul a adoptat Ordonanţa privind legalizarea migraţiei primarilor, Alianţa Creştin Liberală (ACL) a declarat că nu va primi în rândurile sale niciun primar, preşedinte de Consiliu Judeţean, consilier local sau judeţean traseist.

”Alianţa Creştin-Liberală condamnă ferm decizia Guvernului de a adopta Ordonanţa de urgenţă a traseismului politic, un act profund nedemocratic, un atac la statul de drept. Victor Ponta încalcă regulile democratice exact înainte de alegeri, încercând să ajungă preşedinte al României prin mijloace ilegale şi imorale”, susţine ACL, potrivit Mediafax.

Adoptând această ordonanţă, Guvernul PSD demonstrează că ”este capabil de orice abuz, că este gata în orice moment să submineze valorile democratice şi europene”, adaugă ACL.

”Alianţa Creştin Liberală nu va face niciun fel de rabat de la lege şi decenţă politică. PNL şi PDL nu vor primi în rândurile lor niciun primar, preşedinte de Consiliu Judeţean, consilier local sau judeţean traseist. De asemenea, Alianţa Creştin Liberală nu va face niciun demers de atragere a vreunui ales local migrator, beneficiar al acestei ordonanţe ruşinoase a Guvernului Ponta”, a mai transmis ACL.

Guvernul a adoptat joi OUG care permite migraţia aleşilor locali timp de 45 de zile, fără ca aceştia să-şi piardă mandatul.

Nici PMP nu primeşte aleşi care migrează

Elena Udrea, preşedintele PMP, a declarat la Realitatea TV, la emisiunea Jocuri de Putere, că partidul său nu doreşte să beneficieze de ordonanţa care permite migraţia aleşilor locali şi că nu va primi pe nimeni, după intrarea în vigoare a actului legislativ.

"Din păcate, ne-am obişnuit ca instituţiile importante ale statului, conduse de oameni numiţi de Victor Ponta, să nu-şi facă datoria. Ne referim la Avocatul Poporului, la Jandarmerie, instituţii sub comanda unor politruci, la dispoziţia lui Victor Ponta. Am protestat azi la Avocatul Poporului pentru a atrage atenţia asupra gravităţii acestei ordonanţe. Eu nu mă aştept la o reacţie cosntituţională a Avocatului Poporului şi ne-am pregătit să îi facem plângere penală lui Victor Ciorbea, dacă nu va ataca această ordonanţă la CCR", a spus Elena Udrea la Realitatea TV.