Ordonanţa migraţiei primarilor iscă proteste. ACL, Monica Macovei şi PMP ies în stradă

Monica Luiza Macovei
Monica Luiza Macovei (Epoch Times România)

Ordonanţa care legalizează pentru un interval de 10 zile migraţia politică a aleşilor locali, cu puţin timp înainte de alegerile prezidenţiale, scoate opoziţia în stradă.

La ora 10.00, cei de la ACL s-au strâns în faţa Guvernului pentru a-şi manifesta nemulţumirea în cadrul unui miting de protest, în timp ce la ora 12.00 a venit rândul prezidenţiabilului independent Monica Macovei să se prezinte în faţa sediului Avocatului Poporului căruia îi cere să atace ordonanţa la Curtea Constituţională. De la ora 15.00, membrii PMP se vor duce tot la sediul Avocatului Poporului unde vor organiza un "Flash mob" pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de iniţiativa lui Liviu Dragnea.

"Legea este gândită doar pentru PSD, pentru a crea un avantaj electoral PSD-ului. Dacă arătăm românilor care e problema, există o şansă ca şi guvernul să se mai gândească încă o dată. Sunt foarte îngrijorat, discutând cu primarii aflu de noi şi noi cazuri; se fac presiuni asupra primarilor noştri. Dublată de legea traseismului, este un real pericol pentru integritatea administraţiei locale. Legalizarea este îndreptată asupra alegătorului, o bătaie de joc împtoriva votului dat în administraţiile locale", a subliniat Klaus Iohannis, în cadrul mitingului ACL, potrivit b1.ro

Guvernul nu trebuie să promoveze ordonanţa de urgenţă prin care se legiferează migraţia politică şi şantajul la care sunt supuşi primarii de către toate partidele politice aflate la un moment dat la putere, este de părere şi europarlamentarul PDL Monica Macovei.

"Guvernul Ponta vrea să adopte Ordonanţa prin care banii românilor sunt folosiţi pentru şantaj politic împotriva primarilor şi comunităţilor. De ani de zile, toate partidele politice fac un comerţ cu primari. Astăzi o face din nou PSD. Ponta vrea să ne facă pe toţi pesedişti şi ne promite bani. Vreau ca primarii din toate partidele să fie independenţi financiar şi comunităţile să-şi ia oraşele înapoi. Primarii nu trebuie să mai stea cu mâna intinsă la Guvern si la prefecţi. Eu merg astăzi, la ora 12.00, la sediul Avocatului Poporului, să îi cer să fie avocatul românilor, şi nu avocatul partidelor. Vino şi tu! (Strada Eugeniu Carada nr.3, lângă BNR)", a declarat eurodeputatul Monica Macovei.

Nici Partidul Mişcarea Populară nu a stat degeaba şi a anunţat un protest similar, tot la Avocatul Poporului, care va avea loc de la ora 15.00.

"Partidul Mişcarea Populară condamnă Ordonanţa privind migraţia aleşilor locali pe care o consideră profund anticonstituţională. Măsura pe care Guvernul vrea să o adopte astăzi ridică un zid imens în calea democraţiei. Partidul Mişcarea Populară va protesta începand cu ora 15.00 în faţa instituţiei Avocatului Poporului. Este un Flash mob la care poate participa oricine este împotriva abuzurilor pe care le face Guvernul Victor Ponta. Victor Ponta nu poate câştiga alegerile fără această ordonanţă! Nu putem să îl lăsăm să îşi creeze acest avantaj în faţa celorlalţi competitori. Oricine împărtăşeşte îngrijorarea noastră faţă de acest derapaj de la democraţie şi doreşte să se alăture demersului nostru, este aşteptat astăzi în strada Eugeniu Carada, începând cu ora 15.00", a anunţat PMP.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne