Kelemen Hunor: La unele ministere, lucrurile sunt catastrofale

După şase luni, să schimbi premierul trebuie să ai motive extrem de serioase şi o problemă foarte mare cu prestaţia sa, a remarcat liderul UDMR Kelemen Hunor, în contextul speculaţiilor care gravitează în jurul acestui subiect.
Kelemen Hunor (Florin Chirilă/Epoch Times)
Andrei Pricopie
10.06.2017

O eventuală schimbare a premierului Sorin Grindeanu după doar şase luni de mandat, trebuie să fie fundamentată pe motive extrem de serioase, a atras atenţia vineri, la RFI, Kelemen Hunor, preşedintele UDMR, aliatul parlamentar al coaliţiei PSD-ALDE.

"Sunt câteva portofolii unde lucrurile au mers relativ bine, de exemplu la Dezvoltare Regională, la doamna Sevil Shhaideh şi sunt ministere, unde cel puţin din informaţiile noastre şi ceea ce am văzut, lucrurile sunt catastrofale, la Fondurile Europene, Ministerul de Externe de exemplu este invizibil. Dar sunt şi ministere care au evoluat bine. Sunt portofolii şi domenii unde o schimbare, o modificare ar fi extrem de importantă şi necesară", a declarat Kelemen Hunor.

Întrebat dacă s-ar impune schimbarea premierului Sorin Grindeanu, liderul UDMR a precizat că după şase luni, ca să iei o astfel de decizie "trebuie să ai motive extrem de serioase".

"În acest moment, eu nu am o astfel de analiză şi nu pot să fac o evaluare a premierului. După şase luni, să schimbi premierul înseamnă că ai o problemă extrem de serioasă cu prestaţia primului-ministru. Nu pot să ofer eu un răspuns, pentru că nu văd guvernarea de atât de aproape şi nu văd performanţa premierului, eu nu văd o problemă. Oamenii nu vorbesc de problema premierului, de faptul că nu a făcut sau a făcut greşit ceva, dar sigur, este responsabilitatea PSD-ului în primul rând şi a coaliţiei PSD-ALDE să spună ce doreşte", a afirmat Kelemen Hunor.

Şeful UDMR atrage atenţia că, dacă schimbi premierul, trebuie să mergi în Parlament, se schimbă tot Guvernul şi "rămâne de văzut dacă preşedintele Iohannis acceptă o altă nominalizare, dacă va căuta alte soluţii".

"Deci din acest punct de vedere, nu cred că o astfel de mişcare, înainte să ştii toţi paşii, trebuie lansată, întrucât creezi o instabilitate politică, iar asta înseamnă instabilitate economică. Dar dacă PSD ajunge la această concluzie, bineînţeles că se poate face. Ei au majoritate şi fără noi", a punctat Kelemen Hunor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor