KBR a câştigat licitaţia pentru a construi sistemul de apărare antirachetă la Deveselu

Kellogg Brown & Root Services Inc. (KBR) a câştigat licitaţia pentru a construi sistemul de apărare antirachetă pentru baza de la Deveselu (judeţul Olt).
Personalul armatei române in baza de la Deveselu (DANIEL MIHAILESCU/AFP/Getty Images)
Epoch Times România
13.07.2013

Companiile Kellogg Brown & Root Services Inc., cu sediul în Arlington (statul Virginia), au obţinut un contract cu preţ fix de o valoare maximă de 134.151.953 dolari pentru dezvoltarea şi construirea unui sistem de apărare antirachetă la Deveselu în România, a anunţat Ministerul american al Apărării pe site-ul său, într-o postare din 10 iulie.

"Lucrările vor fi realizate în România şi la Morrestown, New Jersey. Pentru această licitaţie este alocat un mixt de fonduri pentru construcţii militare din anul fiscal 2013 şi fonduri din anul fiscal 2013 pentru cercetare, dezvoltare, testare şi inginerie în valoare de 77.815.692 dolari", conform comunicatului dat de Pentagon.

Ministerul Apărării al SUA a precizat că licitaţia a fost anunţată pe Internet şi că s-au primit opt oferte. Corpul de Ingineri al Armatei din Wiesbaden (Germania) se ocupă de activitatea de contractare.

Site-ul MAE anunţă că la 17 septembrie 2009, preşedintele SUA a anunţat hotărârea de a dezvolta sistemul american de apărare antirachetă în Europa într-o abordare nouă, adaptivă, în etape (EPAA / European Phased, Adaptive Approach to Ballistic Missile Defense), cu scopul de a proteja mai bine forţele desfăşurate în Europa şi în teatrele de operaţii americane şi ale aliaţilor, precum şi teritoriile SUA şi al aliaţilor lor.

România a fost invitată oficial la 4 februarie 2010 să participe la sistemul antirachetă. Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) a aprobat propunerea de a găzdui interceptori tereştri de tipul SM-3 ca parte a planului administraţiei Barack Obama de abordare adaptivă în etape a sistemului de apărare antirachetă în Europa.

La 13 septembrie 2011 a avut loc semnarea Acordului între România şi Statele Unite ale Americii privind amplasarea sistemului de apărare împotriva rachetelor balistice al SUA în România, iar la 6 decembrie 2011, Parlamentul României a ratificat acordul bilateral.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor