Jurnalul lui Lucan: "Cine ridică sabia asupra mea, îi va cădea mâna". Mare supărare pe şeful DIICOT(surse)

Aflând că procurorii au deschis un dosar penal care îl vizează, medicul Mihai Lucan i-ar fi cerut fostei avocate să formeze un sistem relaţional din procurori, judecători şi angajaţi SRI care să-l protejeze.
Justiţia (Captură web)
Loredana Diacu
25.12.2017

Procurorii au descoperit asupra cunoscutului urolog Mihai Lucan, cercetat de DIICOT pentru delapidare, un jurnal din care reieşea că acesta ştia încă din luna iulie că a intrat în atenţia procurorilor care au deschis un dosar ce-l vizează, moment din care a încercat să se protejeze. Astfel, în jurnal era notat că fosta avocată a medicului trebuia să facă, pentru a-l proteja, un sistem relaţional format din procurori, judecători şi angajaţi SRI, au precizat, pentru Agerpres, surse judiciare.

Din jurnal mai reiese că asupra procurorului de caz ar fi fost făcut un adevărat studiu, fiind notate în jurnal chiar şi unele mici detalii din viaţa sa privată.

De asemenea, sursele au precizat că în jurnal ar apărea şi numele procurorului-şef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, pe care medicul ar fi fost supărat pentru că nu ar fi putut interveni pe lângă acesta.

Pe lângă strategii de apărere, medicul îşi notase în jurnal şi multe maxime, iar printre cele preferate de el ar fi: "Vrei să prinzi peşte, fă-te cârlig" sau "Cine ridică sabia asupra mea, îi va cădea mâna".

Reamintim că în prezent Mihai Lucan, cercetat pentru delapidare cu un prejudiciu de 5 milioane lei, se află sub control judiciar.

Aceeaşi măsură a fost luată şi faţă de fiul acestuia, precum şi faţă de Dan Emil Fofiu Sânpetreanu, director administrativ în cadrul Institutului de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca.

Mihai Lucan este suspectat că a transferat ilegal la clinica sa privată aparatură ce aparţinea Institutului de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca. Aparatul medical performant, utilizat în tratarea diferitelor forme de cancer, a fost transferat ilegal de la Institutul de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca la clinica privată, unde a fost utilizat timp de şase ani.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor