Jurnalistul Goţiu, candidat USR la Senat, dă în judecată mai multe publicaţii

Primul pe lista USR Cluj pentru Senat, jurnalistul Goţiu anunţă că va da în judecată instituţiile media şi pe jurnaliştii care au publicat "miniciuni şi manipulări" la adresa sa. Atacurile împotriva lui arată cât de mare e disperarea unora că va ajunge în Senat, adaugă Goţiu.
Mihai Goţiu
Mihai Goţiu (Facebook)

Jurnalistul Mihai Goţiu, a decis să-i dea în judecată pe Liviu Alexa şi Victor Lungu de la Ziar de Cluj, precum şi alte instituţii media care au preluat o serie de informaţii despre el, fără să le verifice, lezându-i dreptul la demnitate.

Anunţul lui Goţiu este făcut în contextul în care în Ziarul de Cluj a apărut o fotografie - ce a făcut apoi înconjurul facebook-ului", în care un tânăr - prezentat drept candidatul USR - doarme pe nisip, lângă pet-uri goale de bere. Acest atac, consideră jurnalistul, arată disperarea celor care stiu că odată ajuns în Senat va avea "mai multe resurse pentru a le ancheta hoţiile."

Redăm comunicatul remis de USR redacţiei Epoch Times:

În urma manipulărilor grosolane din ultimele zile din presa locală şi centrală, candidatul USR Cluj pentru funcţia de senator Mihai Goţiu a decis să-i dea în judecată pe Liviu Alexa şi Victor Lungu de la Ziar de Cluj, dar şi alte instituţii media care au preluat aşa-zisele informaţii, fără să le verifice.

Sub semnătura lui Liviu Alexa şi sub titlul ”INCREDIBIL: "Guţă", Senatorul Peturilor de Timişoreana. USR Cluj ni-l propune pe Mihai Goţiu ca senator! Priviţi poza ca să ţineţi minte ce votaţi!”, articolul prezenta o fotografie cu un tânăr care doarme pe nisip, lângă nişte pet-uri goale de bere. Conform materialului, fotografia ar fi fost preluată de pe blogul unui alt jurnalist, Marius Ghilezan, dintr-o postare de acum doi ani.

”Marius Ghilezan este unul dintre jurnaliştii sponsorizaţi de RMGC şi care, în mod constant, m-au atacat în perioada în care făceam dezvăluiri despre Afacerea Roşia Montană. Liviu Alexa e şi el un jurnalist susţinător al cianurilor, aşadar faptul că se citează unul pe altul nu mă miră”, precizează Mihai Goţiu. ”În postarea în discuţie, Ghilezan nu a avut tupeul să afirme că aş fi eu în fotografie, lucru pe care Liviu Alexa îl face. Pe ce se bazează, habar n-am. Spre dezamăgirea prietenilor mei boemi, ultimă dată când am fost în Vamă a fost în 2005, şi prietenii ştiu că arătam cu totul altfel acum mai bine de 10 ani. De altfel, cei care mă cunosc bine, şi-au dat seama din primul moment că nu sunt eu în fotografie”, adaugă Goţiu.

”Din punctul meu de vedere, asocierea (falsă) dintre tânărul care doarme pe nisip şi persoana mea a fost făcută pentru a-mi cauza prejudicii în mod direct (să nu fiu votat) şi îmi încalcă dreptul la demnitate, aşa cum e prevăzut în art. 252 Cod Civil, fiind în acelaşi timp, şi o încălcare a art. 30, alin. 6 din Constituţie, care prevede că ”libertatea de exprimare nu poate prejudicia demnitatea, onoarea, viaţa particulară a persoanei şi nici dreptul la propria imagine””, mai spune Mihai Goţiu, care a adăugat că va da în judecată şi instituţiile media (printre care B1 TV şi România TV) care au preluat această manipulare grosolană fără să o verifice. ”Cu un drum îl voi da în judecată şi pe Victor Lungu, care tot pe Ziar de Cluj, a publicat în ultima lună o serie de articole care repetă minciuni şi manipulări folosite şi de ziariştii cianurişti. M-am consultat şi cu avocatul şi prietenul Eckstein-Kovacs Peter, care mi-a confirmat că am toate şansele să câştig”, a precizat candidatul USR de la Cluj.

”Mizeria cu fotografia are ca scop să facă digerabile alte manipulări din articol, legate de nu-ş ce bani primiţi de la Soros prin SAR într-o perioadă în care eu n-aveam nicio legătură cu SAR! Faptul că se coboară până acolo încât să se lege până şi de faptul că în copilărie mi se spunea Guţă (pe când actuala vedetă nici nu gângurea) arată însă cât de mare e disperarea unora că voi ajunge în Senat, iar acolo voi avea mult mai multe resurse pentru a ancheta hoţiile lor”, a mai spus Mihai Goţiu.

Mihai Goţiu a activat mult timp ca jurnalist de investigaţie, fiind cunoscut pentru documentarea cazului Roşia Montană, despre care a şi publicat o carte în 2013, distinsă cu mai multe premii naţionale. În programul său cu care candidează pentru Senat şi-a asumat şi iniţierea unor comisii de anchetă a marilor afaceri post-decembriste, dar şi constituirea unui fond pentru jurnalismul independent, proiect pe care îl va prezenta în ultima săptămână de campanie.", scriu reprezentanţii USR.