Judecătorul Stan Mustaţă de la Curtea de Apel Bucureşti rămâne în continuare în stare de arest

Înalta Curte de Casatie şi Justiţie, sediul central din strada Batiştei Bucuresti
Înalta Curte de Casatie şi Justiţie, sediul central din strada Batiştei Bucuresti (Epoch Times România)
Loredana Diacu
03.06.2014

Judecătorul Stan Mustaţă de la Curtea de Apel Bucureşti, va fi judecat în continuare în stare de arest. Magistraţii Curţii Supreme au respins, marţi, contestaţia magistratului împotriva deciziei prin care se stabilise ca acesta să fie judecat în stare de arest. Judecătorii au respins şi contestaţia grefierei Mariana Curea, arestată şi ea în acelaşi dosar cu Mustaţă.

Stan Mustaţă, judecător la Secţia a II-a penală este acuzat de săvârşirea mai multor infracţiuni, respectiv constituire a unui grup infracţional organizat, folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii care nu sunt destinate publicităţii şi permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, precum şi şase infracţiuni de luare de mită şi o infracţiune de trafic de influenţă.

Potrivit anchetatorilor, în 2013, Stan Mustaţă, Ion Boraciu şi Florian Alexandru au constituit un grup infracţional organizat, sprijinit de Mariana Curea, în scopul săvârşirii unor infracţiuni de corupţie judiciară pentru obţinerea de beneficii materiale. Practic, Mustaţă este acuzat că vindea sentinţe judecătoreşti, din înregistrările efectuate de DNA rezultând că membrii grupului din care făcea parte judecătorul Stan Mustaţă percepeau în mod curent varii sume de bani pentru soluţii favorabile în dosare.

Oferta pentru sentinţe era făcută de judecător în apartamentul unuia dintre complici, iar pentru siguranţă multe dintre discuţii se purtau în toaleta imobilului, unde Mustaţă dădea drumul la apă şi vorbea în şoaptă.

Magistratul îşi trimitea complicii la locuinţele celor ce aveau dosare pe rol la el, pentru a negocia sumele pe care aceştia ar fi urmat să le dea în schimbul unor sentinţe favorabile. Dacă aceştia refuzau, erau ameninţaţi cu pronunţarea unor hotărâri judecătoreşti nefavorabile.

Printre dosarele în care Mustaţă ar fi cerut bani în schimbul unei soluţii favorabile, este şi cel al lui Mihai Stoica, fostul manager al clubului de fotbal Steaua, actualmente în închisoare în urma unei sentinţe primite în Dosarul Transferurilor. Conform Adevărul, pentru Mustaţă, libertatea lui Stoica valora o mită de cel puţin 300 de milioane de lei vechi, pentru că MM avea „bani şi mulţi avocaţi”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor