Judecătoarea care l-a trimis după gratii pe Voiculescu pune tunul pe şefa CSM. Cere anchetarea acesteia

Camelia Bogdan, judecătoarea care l-a trimis după gratii pe Dan Voiculescu, solicită redeschiderea unei anchete împotriva preşedintelui CSM, Mariana Ghena, pe care o acuză că a obţinut în mod ilegal o locuinţă socială, deşi deţinea deja, alături de soţul ei, un apartament.
Judecătoarea Camelia Bogdan (Freedomhouse.ro)
Loredana Diacu
02.03.2017

Camelia Bogdan a solicitat, miercuri, procurorului general, procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) şi preşedintelui Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) să îi confirme redeschiderea dosarului în care şefa CSM Mariana Ghena, era acuzată că a obţinut o locuinţă socială în oraşul Galaţi, în condiţiile în care deţinea deja împreauna cu soţul său un apartament, relatează digi24,ro, citând news.ro.

Cererea Cameliei Bogdan - exclusă din magistratură de CSM - vizează un caz închis în martie 2009 de procurorul Marius Iacob, care a dispus neînceperea urmăririi penale în acest dosar. Or, potrivit judecătoarei, soluţia de neîncepere a urmăririi penale este nemotivată în parte, fiind omisă analiza faptelor din care ar rezulta că Mariana Ghena a dobândit o locuinţă socială, deşi avea deja un apartament proprietate personală.

Potrivit Cameliei Bogdan, locuinţa pe care actuala şefă CSM ar fi obţinut-o ilegal a fost folosită şi drept cabinet avocaţial de către soţul Marianei Ghena, adresa figurând la vremea respectivă în tabloul avocaţilor definitivi.

Articolul integral poate fi citit aici

Reamintim că în februarie a.c., judecătoarea Camelia Bogdan de la Curtea de Apel Bucureşti a primit cea mai drastică sancţiune disciplinară din partea Consiliului Superior al Magistraturii: excluderea din magistratură.

Excluderea a fost decisă în urma unei campanii declanşate în spaţiul public de Antena 3 - fondată de Voiculescu - unde preşedintele Grupului de Investigaţii Politice, Mugur Ciuvică, a acuzat că judecătoarea Camelia Bogdan s-ar fi aflat într-o presupusă stare de incompatibilitate/conflict de interese pe motiv că, în timp ce judeca dosarul ICA, în care Ministerul Agriculturii era parte vătămată, a predat şi un seminar unor angajaţi APIA (instituţie aflată în subordinea Ministerului).

Inspecţia Judiciară s-a sesizat din oficiu, la începutul lunii februarie iar în scurt timp Camelia Bogdan a fost zburată din magistratură.

Judecătoarea Camelia Bogdan a anunţat că va contesta decizia la Completul de cinci judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, susţinând că i s-a făcut o mare nedreptate, iar sancţiunea este vădit disproporţionată în raport cu aspectele care au fost verificate de Inspecţia Judiciară.

În ceea ce priveşte acuzaţia de incompatibilitate, judecătoarea a arătat că a predat în cadrul unui seminar în care nu a fost selectată de Ministerul Agriculturii, ci de o societate care se ocupa de selecţia pentru organizarea de cursuri destinate funcţionarilor din instituţii aflate în subordinea acestui minister, iar remuneraţia primită a fost pentru prestaţia ei ca lector, nefiind vorba de o sumă de bani de la vreo parte din dosarul privind privatizarea frauduloasă a ICA.

Camelia Bogdan a mai precizat că, anterior participării sale la acel program, a solicitat Agenţiei Naţionale de Integritate să verifice existenţa unei posibile incompatibilităţi între calitatea ei de magistrat şi cea de lector, ANI comunicându-i că predarea în cadrul acelui seminar "nu este de natură să genereze situaţie de incompatibilitate”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor