John Kerry reconfirmă deschiderea SUA faţă de Iran

Secretarul american de Stat John Kerry
Secretarul american de Stat John Kerry (Mark Wilson / Getty Images)
Epoch Times România
14.10.2013

Secretarul de Stat american John Kerry a reconfirmat duminică seara dorinţa Statelor Unite de a soluţiona pe cale diplomatică dosarul nuclear iranian.

"La ora actuală, fereastra diplomatică se deschide din ce în ce mai mult", a declarat Kerry în timpul unui discurs susţinut la Londra, cu două zile înainte de începerea negocierilor internaţionale de la Geneva privind dosarul nuclear iranian.

Discursul a fost susţinut în faţa grupului de presiune american pro-israelian AIPAC (American Israel Public Affairs Committee).

John Kerry i-a asigurat pe israelieni că S.U.A. nu va pierde din vedere siguranţa statului Israel.

"Oricare ar fi angajamentul cu Iran, suntem pe deplin conştienţi de nevoia de securitate a Israelului", a afirmat secretarul de Stat în faţa APAIC (...) vrem să ştiţi ca şi ochii noştri sunt deschişi", a declarat John Kerry în faţa celor aproximativ 1.600 de delegaţi ai acestei puternice organizaţii evreieşti americane care îşi desfăşoară în prezent summitul anual, informează Mediafax.

Liderul american i-a asigurat, de asemenea, pe israelieni, că Statele Unite nu se vor mulţumi doar cu declaraţii ci se aşteaptă ca vorbele să fie urmate de acţiuni concrete ale autorităţilor din Iran.

"Deoarece căutăm o reglare paşnică a programului nuclear iranian, cuvintele trebuie să fie urmate de acte", a repetat Kerry ca aluzie la dorinţa de deschidere diplomatică manifestată de Iran în ultima lună şi primirea bună din Statele Unite.

Tot în cursul zilei de duminică, John Kerry s-a întâlnit la Londra cu şefa diplomaţiei europene Catherine Ashton, în centrul discuţiilor aflându-se dosarul nuclear iranian, în perspectiva negocierilor ce vor avea loc la Geneva marţi şi miercuri.

În ultima lună, după vizita întreprinsă în S.U.A. de preşedintele Iranului, Hassan Rohani, primit cu deosebită căldură de Barack Obama, Israelul şi-a exprimat constant îngrijorarea că S.U.A, s-a lăsat păcălită de preşedintele iranian şi l-a acuzat pe Barak Obama că se lasă înşelat de falsele promisiuni de dezarmare a iranienilor, care încearcă doar să câştige timp pentru a construi arma nucleară, în defavoare securităţii aliatului tradiţional al Statelor Unite, Israel.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor