Iurie Leancă a subliniat urgenţa măsurilor aplicate pentru crearea Zonei de Liber Schimb cu UE

Prim-ministrul Iurie Leancă a participat astăzi la deschiderea Atelierului de lucru „Derularea businessului în Republica Moldova: o foaie de parcurs pentru înlesnirea reglementărilor şi stimularea investiţiilor private”, a relatat pentru MOLDPRES Biroul comunicare şi relaţii cu presa al Guvernului. Evenimentul a fost organizat de către Guvernul Republicii Moldova în parteneriat cu Corporaţia Financiară Internaţională (IFC), membru al Grupului Băncii Mondiale şi Ambasada Suediei în Republica Moldova, care susţin mai multe proiecte menite să îmbunătăţească indicatorii economici ai ţării noastre, inclusiv în realizarea reformei climatului investiţional în Moldova.
Prim-ministrul Iurie Leancă. (PEKKA SAKKI / AFP / Getty Images)
Ana Chitoroagă
21.02.2014

Prim-ministrul Iurie Leancă a participat astăzi la deschiderea Atelierului de lucru „Derularea businessului în Republica Moldova: o foaie de parcurs pentru înlesnirea reglementărilor şi stimularea investiţiilor private”, a relatat Biroul comunicare şi relaţii cu presa al Guvernului. Evenimentul a fost organizat de către Guvernul Republicii Moldova în parteneriat cu Corporaţia Financiară Internaţională (IFC), membru al Grupului Băncii Mondiale şi Ambasada Suediei în Republica Moldova, care susţin mai multe proiecte menite să îmbunătăţească indicatorii economici ai ţării noastre, inclusiv în realizarea reformei climatului investiţional în Moldova.

În cadrul întrunirii, premierul a menţionat că la prima şedinţă tematică a Guvernului din 20 iulie 2013 s-a discutat în mod special problema constrângerilor critice în calea mediului de afaceri, iar la 25 septembrie 2013 Guvernul a adoptat o Foaie de parcurs cu acţiuni concrete şi pe termen scurt în vederea eliminării acestora.

Potrivit oficialului moldovean: „Evenimentul de astăzi este un exerciţiu util în ghidarea acţiunilor noastre de mai departe. Ratingul Ease of Doing Business elaborat de Banca Mondială a atestat în 2013 o anumită îmbunătăţire a poziţiilor ţării noastre, dar a scos în evidenţă câteva domenii care cer intervenţii mult mai profunde din partea noastră”.

De asemenea a fost subliniată importanţa şi urgenţa măsurilor care trebuie aplicate în acest sens pentru avansarea Republicii Moldova în contextul creării Zonei de Liber Schimb cu UE şi pentru ca întreprinderile moldoveneşti să simtă îmbunătăţirea atmosferei regulatorii şi să realizeze planuri economice mai ambiţioase.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor