Irlanda: Managerii care nu gestionează eficient evaluarea personalului public vor fi sancţionaţi

Guvernul irlandez intenţionează să introducă sancţiuni pentru funcţionarii publici cu funcţii înalte care nu reuşesc să gestioneze personalul aflat sub standard, după ce a recunoscut că sistemul de evaluare a performanţei angajaţilor nu funcţionează, informează miercuri cotidianul irlandez The Irish Times.
(photos.com)
Epoch Times România
11.04.2012

Guvernul irlandez intenţionează să introducă sancţiuni pentru funcţionarii publici cu funcţii înalte care nu reuşesc să gestioneze personalul aflat sub standard, după ce a recunoscut că sistemul de evaluare a performanţei angajaţilor nu funcţionează, informează miercuri cotidianul irlandez The Irish Times.

Un sistem performant de management pentru cei aproximativ 33.000 de funcţionari publici a fost instituit de mai mulţi ani, iar el vizează corelarea performanţei personalului cu creşterile salariale şi eligibilitatea pentru promovare.

Cu toate acestea, o revizuire internă de către guvern a sistemului recunoaşte că există 'deficiente grave' şi că 'în general, nu este văzut ca un instrument eficient în managementul performanţei''.

Sistemul foloseşte o scară descendentă în cinci puncte. Cinci puncte înseamnă 'remarcabil', patru puncte 'depăşeşte standardul cerut', trei puncte 'deplin acceptabil', două puncte 'are nevoie de îmbunătăţiri', în timp ce un punct înseamnă 'inacceptabil'.

Grupul de experţi care a elaborat scara anticipeaza că până la 10% din personal va obţine un singur punct, în timp ce până la 20 de procente ar obţine două puncte. Cu toate acestea, o analiza internă a sistemului a constatat că unei majorităţi de funcţionari publici - 65% - li s-au acordat între patru şi cinci puncte de către managerii lor, în 2010. Prin contrast, doar 1% din personal a fost evaluat la între unul şi două puncte.

În revizuirea sistemului, Departamentul pentru cheltuieli publice şi reformă a admis că performanţele mai slabe în Serviciul Public nu au fost examinate. Drept urmare, nivelurile salariale sau promovările nu ar reflecta actuala performanţă.

O notă informativă internă stipulează: 'Există dovezi că managementul buy-in (MBI, al unei alte echipe manageriale) al procesului trebuie să fie întărit. Procesul în sine este perceput ca fiind un exerciţiu de completare a formularului, prea greoi şi lipsit de corectitudine şi consistenţă''.

În general, numărul de funcţionari publici care au încheiat procesul de evaluare anual a fost redus, dar se îmbunătăţeşte, potrivit Irish Times. În 2009, doar 56% l-au încheiat, în creştere la 69%, în 2010.

Printre departamentele Serviciului Public care au avut cel mai mic număr de angajaţi evaluaţi s-au numărat Departamentul Protecţiei Sociale, Houses of the Oireachtas (Parlamentul Naţional Irlandez), Serviciul Penitenciar şi Ministerul de Externe.

Cu începere din 2005, acordarea de creşteri salariale pentru funcţionarii publici a fost condiţionată de finalizarea evaluării anuale şi obţinerea unui rating minim de cel puţin două puncte, sau 'are nevoie de îmbunătăţiri'. Sunt luate în considerare şi concediul medical al angajatului precum şi înregistrarea prezenţei la locul de muncă.

Documente de informare obţinute în temeiul Legii privind libertatea de informare arată că oficiali guvernamentali înalţi lucrează la planuri de reformare a sistemului pe bază etapizată. Printre măsurile propuse se numără şi sancţiuni pentru managerii care nu reuşesc să îşi asume un rol mai activ în gestionarea slabelor performanţe; un sistem mai simplificat, mai puţin birocratic; un accent mai mare pus pe echitate şi coerenţa abordării.

În plus, au fost furnizate managerilor, în ultimele luni, orientări detaliate cu privire la modul de a aborda performanţele mai slabe.

Cele mai recente date arată că există 33.000 de angajaţi în Serviciul Public, la un cost total de peste 1 miliard de euro.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor