Englezii părăsesc Londra în timpul Olimpiadei

Peste un milion de londonezi vor părăsi oraşul în tipul desfăşurării Jocurilor Olimpice de vară. Spania va deveni una din principalele destinaţii de vacanţă.
(FABRICE COFFRINI / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
09.04.2012

Peste un milion de londonezi vor părăsi oraşul în tipul desfăşurării Jocurilor Olimpice de vară. Spania va deveni una din principalele destinaţii de vacanţă. În oraşul Olimpic Stratford totul este pregătit. Marea parte a lucrărilor de amenajare extinse în întreg oraşul sunt aproape terminate. Ceasul din Trafalgar Square marchează 111 zile până când Londra va deveni epicentrul mondial al sportului, notează luni ziarul ABC.

În timp ce milioane de persoane trec în revistă piedicile (preţul la hoteluri şi la biletele de avion a explodat) pentru a putea asista peronal la marea competiţie sportivă, englezii se gândesc cum să fugă. Aproximativ o treime din britanicii care şi-au rezervat vacanţa în străinătate au făcut-o în timpul Olimpiadei pentru a fugi de haos şi de aglomerarea care va copleşi oraşul, potrivit unui studiu realizat de Travelex.

Aproximativ 4 milioane de britanici nu se vor afla în ţară între 27 şi 30 iulie pentru a scăpa de festivităţile de inaugurare şi de primele competiţii. Europa se prefigurează ca destinaţie majoritară şi, mai concret, Spania va fi principală destinaţie pentru mulţi dintre ei. Spania va fi ţară de destinaţia şi pentru Paul Pickersgill, britanic care trăieşte la Bristol şi care oscilează între Alicante sau Valencia pentru a scăpa de Olimpiadă.

'Nu îmi place sportul şi nu vreau să suport un oraş copleşit de oameni şi unde doar pentru a ajunge la metrou va fi o provocare'. Pickersgill lucrează pentru o companie publicitară din Soho, cartier central din Londra. Zilnic circulă cu două linii de metrou cele mai frecventate, până la staţia Paddington de unde ia apoi trenul spre Bristol.

După Londra, Windsor şi Weymouth sunt oraşele cu cel mai mare 'exod', în timp ce în Irlanda de Nord şi în Ţara Galilor populaţia va continua să trăiască normal. Concret, 1,3 milioane de londonezi, care locuiesc în punctele cheie în care se aşteaptă să vină peste jumătate de milion de turişti, îşi vor face bagajul la sfârşitul lui iulie. În timp ce 170.000 de familii îşi vor lua copiii din şcoli înainte de încheierea cursurilor pentru a-şi începe exodul înainte ca oraşul să devină olimpic.

Graham Johnston locuieşte în Maidenhead, un mic oraş din comitatul Windsor. Merge în fiecare zi până la Canary Wharf, centru de afaceri din Londra unde îşi are biroul. În mod normal traseul durează o oră şi jumătate. 'Biroul meu este aproape de Stadionul Olimpic. În timpul desfăşurării competiţiilor întârzierile vor fi la ordinea zilei. Mulţi colegi ai mei se întreabă chiar dacă vor putea ajunge la muncă'. Johnston va pleca şi el în Spania a doua zi după începerea marelui eveniment sportiv. 'De la Malaga Jocurile Olimpice se vor vedea mai bine'.

Deşi plajele spaniole vor primi o mare parte a acestor 'englezi exilaţi' sunt unii care vor să plece cât mai departe de agitaţia olimpică. 'Asistăm la o creştere a numărului de rezervări de vacanţă în timpul desfăşurării Olimpiadei. Avem clienţi care vor să plece cât mai departe posibil, optând pentru destinaţii precum Tailanda sau Vietnam', afirmă Bridget Keevil, de la agenţia de turism Travel Stop.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor