ONG din Ungaria denunţă 'colonizarea prin capital'

Liderul delegaţiei, Laszlo Csizmadia, a declarat că cele două grupuri obiectează la cerinţa FMI privind claritatea politică a UE în aprobarea unui acord. Aceasta combină problemele politice cu aspectul economic şi permite manipularea, au apreciat grupurile.
(BALINT PORNECZI/AFP/Getty Images)
Epoch Times România
11.04.2012

Marţi, o asociaţie de grupuri civile din Ungaria a efectuat o vizită la biroul din Budapesta al Fondului Monetar Internaţional (FMI) pentru a prezenta o scrisoare şefului biroului, Irina Ivaschenko, în care cer un tratament corect pentru ţară în cadrul eforturilor de a asigura susţinere financiară de la creditorii internaţionali, relatează în ediţia sa de marţi Wall Street Journal.

În cele nouă puncte ale scrisorii, două grupuri, COF şi CET, şi-au declarat sprijinul pentru guvernul premierului Viktor Orban şi măsurile întreprinse de acesta şi au cerut FMI şi UE înţelegere, răbdare, solidaritate şi încredere.

Cele două grupuri au fost coorganizatoare ale 'marşului pentru pace' proguvernamental la începutul acestui an. Evenimentul a fost o demonstraţie majoră a sprijinului popular pentru cabinetul ungar.

Liderul delegaţiei, Laszlo Csizmadia, a declarat că cele două grupuri obiectează la cerinţa FMI privind claritatea politică a UE în aprobarea unui acord. Aceasta combină problemele politice cu aspectul economic şi permite manipularea, au apreciat grupurile.

Potrivit grupurilor, tabăra politică responsabilă pentru actuala situaţie economică a Ungariei - guvernele anterioare de stânga care s-au aflat la conducere când datoriile Ungariei au crescut semnificativ - atacă administraţia Orban pe bază ideologică. În scrisoarea se cere de asemenea UE, FMI şi guvernului ungar să soluţioneze urgent disputele legale care au împiedicat până acum negocierile formale privind un program de finanţare.

'Europa noastră comună, suferindă, are nevoie acum de unitate şi cooperare. Măsurile cu care toţi membrii UE sunt evaluaţi pot fi numai aceleaşi şi obiective. Liderii FMI şi UE nu ar trebui să uite proverbul ungar: aceia care dau repede, dau de două ori', se arată în documentul citat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor